Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perez i Zidane odlučili

Kocka je pala: Real ruši svjetski rekord, a Atletico želi zvijezdu Reala

Real je odabrao glavnu metu u ljetnom prijelaznom roku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real želi Kyliana Mbappea, a mladi napadač Monaca želi Real. To je u najkraćem sukus najnovijih informacija koje stiže iz Španjolske vezanih uz potencijalni transfer nove zvijezde francuskog nogometa.

KOMENTAR IVICE MEDE Granitni Juve sanja osvetu: Sumnjivi gol Reala najveći misterij finala LP-a

Na Santiago Bernabeuu su prelomili i označili Mbappea kao glavnu metu u ljetnom prijelaznom roku. Povratna informacija također je pozitivna. Navodno su emisari Florentina Pereza već uspostavili kontakte s članovima obitelji i ljudima koji brinu u Mbappeovoj karijeri. Dobili su odgovor kako je 18-godišnjem francuskom nogometašu Real izbor broj jedan.

Ako dođe do transfera, gotovo da nema sumnje kako će pasti svjetski rekord. Pretpostavlja se da će ići debelo iznad stotinu milijuna eura, možda čak preko 120 milijuna. Monaco je hit sezone i njegove nogometaše želi cijela Europa. Uz Mbappea najtraženiji su Bernardo Silva, Lemar i Mendy.

Monaco odbio ponudu Manchester Uniteda

Iako čelnici kluba Dmitri Ribolovljev i Vadim Vasilijev poručuju kako ne namjeravaju rasprodati momčad, malo tko vjeruje da će zadržati baš sve ključne igrače. Politika kluba posljednjih godina to jasno govori. Dakako da to ne znači da će Monaco prodavati svoje zvijezde u bescjenje.
Monaco je navodno već odbio ponudu Manchester Uniteda za Mbappea koja je prema jednim izvorima prelazila 80 milijuna eura, a prema drugim se kretala oko stotinu milijuna.

Čini se da je to samo taktički potez čelnika kluba koji dobro znaju kako se nabija cijena i svjesni su da će sigurno stići još bolje ponude. Osim Manchester Uniteda i Reala, u ozbiljnoj igri za Mbappea je i Paris SG, no španjolski mediji pišu kako je sasvim izgledno da će Mbappe završiti u Realu.

Realov adut je i Zidane

Kraljevski klub teško se odbija, njegova magnetska privlačnost odavno je poznata, a još kada Real čvrsto odluči nekoga dovesti, kao što je to, čini se, slučaj s Mbappeom, onda mu teško netko može pomrsiti račune.
Osim moći, slave i bogatstva, Realov adut je i trener Zinedine Zidane, koji je Mbappeov sunarodnjak i dječački idol.

Uostalom, Zidane je prije nekoliko godina želio dovesti Mbappea u Realovu omladinsku školu, no Mbappeova obitelj tada se odlučila za Monaco, jer su smatrali da je klub iz Kneževine u tom trenutku za njega bolja solucija. Pokazalo se da nisu pogriješili, no sada je drugačija situacija. Mbappe je ove sezone stasao i igrački eksplodirao te se čini da je spreman za novi iskorak, iako je zapravo još uvijek vrlo mlad.

Sad ili nikad

Na Bernabeuu su očito procijenili da je Mbappe u svakom pogledu igrač za Real; po igračkom, ali i marketinškom potencijalu. Zbog svoje mladosti on je igrač za sljedećih deset pa i više godina. Za Real bi vjerojatno bilo bolje da se Mbappe još sezonu ili dvije razvija negdje drugdje pa da dođe u Real potpuno spreman i u top snazi, no u Madridu su svjesni da konkurencija neće čekati.

Ako Real ovog ljeta ne dovede Mbappea, postoji opasnost da prijeđe u neki drugi veliki klub i onda više neće stajati 120 milijuna nego dvostruko više, ako ga taj klub uopće bude htio prodati, što je malo vjerojatno. U Realu su procijenili da je Mbappe „taj“ i da je vrijeme za akciju.

Simeone zove Moratu u Atletico

Znači li to da će u tom slučaju Real odustati od Edena Hazarda i drugih skupih pojačanja? Ne nužno, ali teško da će Real istog ljeta dovesti dva igrača od stotinu milijuna eura. U tom slučaju morao bi i prodati ne jednog već više igrača. Za sada je izvjesno da će Bernabeuu napustiti Alvaro Morata. Chelsea je najveći kandidat, ali traže ga i drugi velikani, posljednji prosac je Atletico.

Diego Simeone navodno nagovara Moratu da prijeđe u redove Rojiblancosa. As piše da mu je to prišapnuo za vrijeme posljednjeg okršaja Reala i Atletica u Ligi prvaka. Gdje god otišao, u Realu se nadaju da će im Morata donijeti šezdesetak milijuna eura, što će biti dovoljno za polovicu Mbappeov transfera. Bili živi pa vidjeli.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider