Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ronaldo odlazi na ljeto

Pada svjetski rekord: Real sprema senzacionalan zimski transfer!

Real Madrid računa na prolongiranje izdržavanja FIFA-ine kazne i bit će izrazito aktivan u ljetnom prijelaznom roku.

Usprkos FIFA-inim sankcijama Real Madrid ne odustaje od zacrtanog plana rekonstrukcije momčadi u ljetnom prijelaznom roku, pišu španjolski mediji. Kako smo već pisali i pretpostavili, na Santiago Bernabeuu su razradili plan kako da prolongiraju kaznu za još jedan prijelazni rok.

Madriđani će se poslužiti istim „trikom“ kao i Barcelona, pokušat će i vjerojatno uspjeti što više odužiti žalbeni proces. Ne mijenja puno na stvari što je Barcelona dobila kaznu početkom travnja 2014., jer joj je konačni odgovor, nakon žalbene procedure, stigao tek krajem prosinca.

Real žalbom odgađa kaznu

Real će prvo sačekati zadnji dan za žalbu FIFA-i, a to je 25. siječanj. Sudeći prema slučaju Barcelone, odgovor će se odužiti za najmanje četiri mjeseca, dakle, do svibnja, a potom će uslijediti žalba Međunarodnom arbitražnom sportskom sudu (CAS), čiji odgovor ne bi trebao stići prije rujna, a znamo da ljetni prijelazni rok traje do kraja kolovoza.

Dakle, nema panike, Real će imati sasvim dovoljno vremena da se pripremi i obavi sve što je namjeravao napraviti u ljetnom prijelaznom roku. Ako sve prođe kako smo naveli, Real bi trebao početi s izdržavanjem kazne od dva prijelazna roka bez registracije igrača tek sljedeće zime.

Međutim, to ne znači da Madriđani neće biti aktivni do kraja ovog zimskog prijelaznog roka. Corriere dello Sport piše kako Real pregovara s Juventusom oko transfera francuskog veznjaka Paula Pogbe, za kojeg su još živo zainteresirani Manchester City i PSG.

Pogba prema Madridu za 150 milijuna eura

Juventus koristi priliku i traži za svojeg najboljeg igrača više od stotinu milijuna eura. Talijanski dnevnik ide tako daleko pa spekulira kako će Real iskrcati za Pogbu čak 150 milijuna eura, što bi bio novi transferni rekord. Pretpostavka je da Real neće riskirati i pouzdati se u prolongiranje izvršenja FIFA-ine kazne te će za svaki slučaj već ove zime zakapariti Pogbu tako što će Juventusu ponuditi svotu kojoj konkurenti neće moći parirati. Perez će time ispuniti želju novom treneru Reala Zinedinu Zidaneu, koji navodno žarko želi vidjeti svojeg sunarodnjaka na Bernabeuu.

Transfer bi, prema teoriji talijanskog dnevnika, trebao biti riješen u finišu zimskog prijelaznog roka, no Pogba bi ostao u Juventusu do kraja sezone i tek na ljeto bi se priključio Realu.

Madriđani bi u ljeto krenuli u rješavanje preostalog dijela kadrovske križaljke. Glavne mete trebale bi biti Neymar i Robert Lewandowski.

Florentino Perez već mjesecima kuje plan kako da Brazilca „otme“ Barceloni i navodno ne misli odustati. Spekulira se da je predsjednik Reala spreman isplatiti Barceloni otkupnu klauzulu koja iznosi 190 milijuna eura. Puno realniji je transfer poljskog napadača. Postoje naznake kako je Bayern spreman prodati Lewandowskog.

Real želi Neymara i Lewandowskog, Bayern kupuje Higuaina

U eter su već puštene spekulacije kako Bavarci namjeravaju dovesti Argentinca Gonzala Higuaina, bivšeg napadača Reala i trenutačno najboljeg strijelca Napolija i talijanske lige.

„Higuain je napadač koji bi odogovarao Bayernu“, nedavno je izjavio Karl-Heinz Rummenigge što je prilično jasan znak da bi Lewandowski mogao krenuti put Madrida.

Glavni čovjek Bayerna ovakve izjave ne daje olako. Budući da je prilično jasno kako Lewandowski želi prijeći u Real, čini se da su se u Bayernu pomirili s time i ne namjeravaju ga na silu zadržavati. Bayern će, jasno, pokušati izvući što više može, transfer vjerojatno neće biti manji od 75 milijuna eura, što će Bavarcima biti više nego dovoljan iznos da otkupe Higuaina od Napolija.

Ronaldo odlazi na ljeto

Perez navodno nije odustao niti od Davida de Gee i Edena Hazarda koje će također pokušati dovesti u ljeto. Ako Real ostvari najveći dio plana, ostaje pitanje koga će prodati? Nekoga će morati, jer čak ni i Real ne može potrošiti dvjestotinjaka, a kamoli tri stotine milijuna eura a da nikoga ne proda. UEFA-in financijski „fair-play“ je limitirajući faktor.

Katalonski Sport tvrdi da je Perez definitivno raskrstio s Cristianom Ronaldom i da ga na ljeto namjerava staviti na transfer listu. PSG i Manchester United stoje prvi u redu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider