Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedini on

U moru reakcija na otkaz Mourinhu jedna se posebno istaknula

Vijest o otkazu Josea Mourinha, koji je zbog loših rezultata morao napustiti kormilo Chelseaja, izazvala je brojne komentare u nogometnom svijetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U iščekivanju novih prvenstvenih okršaja koji nam slijede za vikend u većini europskih liga, apsolutna vijest tjedna otkaz je kojeg je Joseu Mourinhu uručio Roman Abramovič.

Gdje može smijenjeni Mourinho? Najizvjesnije je - nigdje!

Reakcije na Mourinhov otkaz su podijeljene - dio nogometnih stručnjaka smatra kako je Mourinho trebao dobiti otkaz i ranije, dok ima puno i onih koji smatraju da su nogometaši izdali portugalskog stručnjaka te da u takvoj atmosferi više nije bilo moguće kvalitetno surađivati.

Shearer: Ovo nikad nisam vidio

"Nikada nisam vidio situaciju kao ovu. Prošle sezone Chelsea je bio engleski prvak, a ove sezone su igrači igrali kao da su se prvi put vidjeli. To je bez presedana. Kada kola krenu nizbrdo možeš promijeniti nekoliko igrača, ali ne i cijelu svlačionicu. Kada si u svađi s dvojicom ili trojicom igrača, to možeš preživjeti. Ali kada je protiv tebe pola svlačionice. Ne možete otpustiti sve igrače, a morate nešto poduzeti", kazao je bivši kapetan engleske reprezentacije Alan Shearer.

Henry: Nije Mourinho kriv za sve

Legendarni napadač i najbolji strijelac u povijesti Arsenala Thierry Henry smatra kako veliki dio odgovornosti za nastalu situaciju snose i sami igrači.

"Chelsea je otpustio najboljeg trenera u klupskoj povijesti i jednog od najboljih menadžera svih vremena. Igrači bi također trebali preuzeti odgovornost. Nije za sve kriv Mourinho. Kod igrača je postojao nedostatak želje i motiva" kazao je Henry.

Sutton: Neke budalaštine su bile previše

Bivši napadač Chelsea Chris Sutton smatra kako je Mourinho ove sezone ipak pretjerao.

"Prethodno je bio inteligentan, duhovit i šarmantan. Ali neke od njegovih budalaština ove sezone su bile ipak previše. Očito se pojavilo previše pukotina u svlačionici. Mourinho je očito izgubio povjerenje igrača. Ne možete sumnjati u Mourinhove trenerske kvalitete, ali očito je izgubio svlačionicu", smatra Sutton.

Bivši menadžer Liverpoola Graeme Souness smatra kako je Mourinho bio osuđen na propast onoga trenutka kada je izgubio autoritet u svlačionici.

Allardyce: Šokiran sam

"Kada je izgubio svlačionicu izgubio je i posao. Dva ili tri igrača su proširili nezadovoljstvo na cijelu momčad. Međutim, moram priznati kako me otkaz ipak iznenadio zbog svega što je Mourinho učinio za ovaj klub", smatra Souness.

Slično razmišlja i menadžer Sunderlanda Sam Allardyce.

"Šokiran sam. Tužan sam jer je Mourinho sjajan trener s velikim karakterom. Njegov odlazak predstavlja gubitak za Premierligu", izjavio je Allardyce.

Fabregas se jedini oglasio od igrača Chelseaja

Igrači aktualnog engleskog prvaka za sada šute, oglasio se samo jedan. Među prvima je poruku podrške Mourinhu poslao Cesc Fabregas.

"Hvala vam za sve što ste učinili za mene. Dugujem vam puno, sretno u budućnosti", poručio je španjolski veznjak.

Mourinho je postao peti menadžer koji je ove sezone dobio otkaz u engleskom prvenstvu. Početkom listopada otkaze su dobili Dick Advocaat u Sunderlandu, te Brendan Rodgers u Liverpoolu. Zatim je 25. listopada otkaz dobio Tim Sherwood u Aston Villi, a 9. prosinca Garry Monk u Swansea Cityju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider