Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Malo duži odmor

Gdje može smijenjeni Mourinho? Najizvjesnije je - nigdje!

Jose Mourinho božićne i novogodišnje blagdana dočekat će bez stresa s kojim se suočavao u posljednje vrijeme.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mizerni rezultati koje je ostvarivao dok je vodio Chelsea Josea Mourinha stajali su posla na Stamford Bridgeu. Posljednja kap strpljenja Romana Abramoviča prelivena je porazom od Leicestera kojim su Bluesi nakon 16. kola pali na 16. mjesto Premierlige, sa samo bodom više od zone ispadanja.

Jose Mourinho dobio otkaz u Chelseaju!

I dok su engleski mediji odmah poslije Mourinhove smjene počeli špekulirati s imenima potencijalnog nasljednika Portugalca na klupi aktualnog prvaka Engleske, u drugom je planu ostalo kakav će biti nastavak Mourinhove karijere.

Kao trener koji je s dva kluba (Porto i Inter) osvajao Ligu prvaka te u četiri države bio prvak (Portugal, Engleska, Italija i Španjolska) potpuno je jasno da Mourinho želi trenirati samo najveće i samo najbolje europske klubove.

S tim u skladu teško je očekivati da bi se odlučio preuzeti, primjerice, Atletico Madrid kad ga napusti Diego Simeone, ili Valenciju koja najavljuje da bi mogla zaprijetiti Barci i Realu na pogon kapitala od singapurskog milijardera Petera Lima.

Mnoga si je vrata zatvorio

Što se tiče onih najjačih, tu si je Mourinho, na ovaj ili onaj način, mnoga vrata zatvorio. Iz Reala je otišao posvađan s pola svlačionice, u Barceloni nekadašnjeg svog pomoćnog trenera ne žele ni vidjeti blizu kluba, dok čelnici PSG-a slično razmišljaju, ali iz drugih pobuda. Njihovim vlasnicima smeta Mourinhov bunkeraški nogomet i to ne žele gledati na Parku prinčeva.

Od onih zbilja najvećih (i/ili najbogatijih) ostaju Bayern, koji čeka rasplet pregovora s Josepom Guardiolom, te dva Manchestera, United i City. Ipak, koliko god se stolice tresle i Van Gaalu i Pellegriniju, opcija da Mourinho u idućih nekoliko mjeseci preuzme neki engleski klub ne doima se odveć realnom, makar Manchester Evening News priziva Portugalca na Old Trafford.

Dapače, najsigurnija je oklada da Portugalcu slijedi odmor koji će potrajati ovisno o događanjima u TOP 5 ili 10 europskih klubova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider