Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko je pretjerao?

Pušnik odgovorio Jeličiću nakon 'napada na nacionalnoj osnovi'

Žestoka se polemika povela između Joška Jeličića i trenera Hajduka Marijana Pušnika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Hajduka Marijan Pušnik došao je na udar bivšeg igrača Hajduka i Dinama Joška Jeličića nakon brutalnog poraza od Dinama na Poljudu. Ne zamjera Jeličić Pušniku što je izgubio nego odgovor na jedno novinarsko pitanje.

Podsjetimo, Pušnik je nakon poraza preuzeo krivicu na sebe te poručio kako nema nikakav alibi te kako se Dinamo i Hajduk uopće ne mogu uspoređivati. No, na novinarsko inzistiranje da prokomentira suđenje Zebeca, Pušnik je dao naslutiti kako je nešto trulo u hrvatskom nogometu.

Na to je Jeličić žestoko reagirao na Facebooku i u cijelu stvar uvukao i Matjaža Keka, trenera koji je sa Slovenijom 2010. umalo prošao skupinu na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi (ispao zbog gola SAD-a u 92. minuti protiv Alžira), a to, podsjetimo, nije uspjelo niti jednom hrvatskom izborniku još od Ćire Blaževića.

'''Trener Hajduka, Slovenac Pušnik na pitanje o suđenju nakon derbija:'Znam u kojoj državi živim'!?
Znam i ja kakva nam je liga i kvaliteta nogometne igre kad imamo 2 Slovenca na klupama ponajboljih hrvatskih ekipa.

Skini bermude, prestani skakati oko klupe i radi preko tjedna na nečemu što se zove igra, bez obzira što imaš u svlačionici. Populizam ostavi za Celje,Velenje i Damash i ne pljuj po tanjuru iz kojeg jedeš'', napisao je Jeličić na svom Facebook profilu.

Nakon toga je stiglo priopćenje Marijana Pušnika koje prenosimo u cijelosti:

''Uz poštovanje prema gospodinu Jošku Jeličiću kao bivšem nogometašu, danas nogometnom komentatoru, prisiljen sam reagirati zbog grubog napada po nacionalnoj osnovi na mene. Smatram da ljude ne treba dijeliti prema nacionalnoj pripadnosti, a poglavito se izrugivati po toj osnovi. Ja nikada ništa nisam ni pomislio, a ni rekao protiv države u kojoj sam sretan što radim i živim, u kojoj sam upoznao mnogo dragih ljudi i stekao nove prijatelje.

Ponosan sam što gotovo u svakom trenutku nosim obilježja velikog Kluba u kojemu radim, ne smatram to nikakvim populizmom. Vjerujem da time isključivo odajem poštovanje prema svakom navijaču, poslodavcu, odnosno državi u kojoj u ovom trenutku živim. Iz konteksta je izvučen dio moje rečenice 'znam u kojoj državi živim', pa potom i komentiran na Facebook profilu spomenutog gospodina, ali izvan konteksta, odvojeno od ostatka misli. Podsjetit ću, na upit novinara o komentaru suđenja, na službenoj konferenciji za novinare nakon jučerašnje utakmice Hajduk ¬ - Dinamo, rekao sam da ne mogu na to odgovoriti jer znam u kojoj državi živim, odnosno da sam upoznat s činjenicom da u Hrvatskoj treneri i igrači nemaju pravo komentirati suđenje. To pravilo poštujem i samo sam novinaru tim riječima odgovorio na njegovo pitanje. Ništa više.

Za kraj, moram ponoviti još jednom: bilo kakvo nacionalističko etiketiranje i podrugivanje sigurno nikome neće donijeti ništa dobro. Smatram to čak i opasnim.

S poštovanjem,

Marijan Pušnik, trener HNK Hajduk''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider