Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pakleni plan

Najveća priča prijelaznog roka: Simeone i Ronaldo zajedno napadaju Ligu prvaka

Ljuti suparnici od sljedeće sezone možda u istom klubu love Ligu prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čelnici PSG-a nikako ne mogu prežaliti ispadanje u četvrtfinalu Lige prvaka.
Fancuski mediji pišu kako je pariške „šeike“ duboko razočarao poraz od Manchester Cityja. PSG je bio favorit, no u polufinale je prošla engleska momčad koju je Real Madrid tamo prilično lako apsolvirao, ne toliko rezultatski koliko igrom.

Iako su „kraljevi“ daleko od neke velike forme, ipak su ogolili „građane“ do kosti i time još više potaknuli želučane problema „šeika“, koji su tek nakon polufinala shvatili od koga su ispali. Razočaranje u Zlatana Ibrahimovića i Laurenta Blanca tim je veće. Navodno su obojica pali prilično nisko u očima „šeika“, jer ako nisu u stanju proći jednu tako limitiranu momčad kako očekivati da se ravnopravno nose s Realom, Barcom, Bayernom i Atleticom?

Zaključak katarski milijardera je posve logičan: želimo li u ravnopravni boj s najboljima, moramo dovesti najbolje, jer Ibra je po tko zna koji put pokazao da ne donosi prevagu u najvećim utakmicama i da gotovo u pravilu podbaci kada je najpotrebnije, a Blanc da nije odveć talentiran trener i da se od njega teško mogu očekivati najveća ostvarenja. Francuski mediji pišu da je plan PSG-a da u ljetnom prijelaznom roku dovede Diega Simeonea i Cristiana Ronalda.

Poznato je da je glavni čovjek PSG-a Nasser Al-Khelaifi u prijateljskim odnosima s najvećom zvijezdom Reala i da se često privatno druže. Prije nekoliko tjedana spekuliralo se kako je poslao zrakoplov po Ronalda u Madrid. O čemu se razgovaralo može se lako naslutiti.

Simoene ostvaruje prave podvige na klupi Atletica i na meti je nekolicine najvećih europskih klubova. No, PSG ima vrlo jake karte u rukama, financijski je u samom vrhu, a uz to je argentinskom treneru iznimno važno da će sigurno igrati u Ligi prvaka. PSG na domaćim travnjacima nema ravnopravnog suparnika pa će se Simeone moći koncentrirati na najelitnije klupsko natjecanjima, što je Parižanima glavni cilj i opsesija.

Simeone će dobiti u ruke golemi budžet i praktički će moći birati pojačanja. Ako je Argentinac mogao dovesti financijski dosta slabiji Atletico dva puta do finala Lige prvaka, logično je očekivati da sličan rezultat napravi i sa superbogatim pariškim klubom koji mu je u stanju osigurati osjetno kvalitetniji kadar.

Uz Simeonea i Ronalda PSG navodno radi i na transferu vratara Jana Oblaka. Slovenac je ove sezone pokazao da je vrhunski vratar pa ne čudi što ga traže mnogi velikani. PSG je navodno spreman platiti najviše tako da "rojiblancosi" neće previše razmišljati kome ga prodati. Daljnje slaganje momčadi ovisit će o željama trenera. Simeone će trebati samo uprijeti prstom, a čelnici kluba će se pobrinuti da mu ispune želju.

Kako god, najnovije medijske spekulacije raspirile su maštu višemilijunske vojske navijača pariškog kluba. Predstojeći prijelazni rok mogao bi biti jedan od najspektakularnijih u povijesti. Simeone i Ronaldo, veliki madridski suparnici u istom klubu. Priznat ćete, prilično intrigantno! Zamislite kada nervozni Argentinac zaurla na razmaženog Portugalca...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider