Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pustite dječje priče

Ovo je pravi razlog zašto Neymar prelazi u PSG: Barca priprema senzaciju!

Neymarova transferna sapunica mogla bi biti zaključena sredinom idućeg tjedna...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo je pitanje dana kada će PSG položiti 222 milijuna eura na račun Udruge španjolskih profesionalnih klubova i na taj način aktivirati ugovornu klauzulu Neymara s Barcelonom, suglasni su katalonski Sport i pariški Le Parisien. Pisali smo već da nam se čini kako se nešto kuha i da ima puno pokazatelja kako priča nije fabricirana, iako su iz Barcelone uporno sve demantirali.

Evo kad se igra El Clasico i kakvo "poniženje" čeka Barcu: Real najveći favorit!

Sport se poziva na izvore iz neposrednog Neymarova okruženja i tvrdi da će PSG na čelu sa svojim predsjednikom Nasserom Al-Khelaifijem isplatiti najveću transfernu odštetu u povijesti u ponedjeljak ili utorak. Navodno je intencija Parižana i Brazilca da najveću financijsku operaciju povijesti nogometa kompletiraju već u srijedu.

Parižani žele Neymara što prije uključiti u pripreme kluba, a brazilski nogometaš i njegov otac i ujedno menadžer složili su s takvim tempom operacije.

Neymar postaje najplaćeniji nogometaš na svijetu

I Parižani i Neymarovi žele da se transfer odradi po propisima i zakonima do zadnjeg zareza kako ne bi došlo do naknadnih problema kakve je Neymar imao sa španjolskim poreznim organima nakon što je prešao iz Santosa u Barcelonu.

Čini se da se opet radi o isplatama „na ruke“, dakle samo za prijelaz. PSG bi navodno trebao isplatiti Neymaru još nepoznatu cifru zato što je prihvatio prijeći na Park prinčeva, slično kao i kada je prelazi iz Santosa u Barcelonu. Sport piše da će Neymar postati najplaćeniji nogometaš na svijetu računajući godišnju plaću, bonuse i taj iznos koji će dobiti samo za prijelaz.

Le Parisien tvrdi da je „Neymar rekao da PSG-u“ te da više nema dvojbe kako će Brazilac prijeći u redove francuskog kluba. Navodno je tijekom petka svoju odluku priopćio suigračima iz Barcelone, s kojima se nalazi na pripremama u SAD-u. Neki od njih pokušali su ga odgovoriti od transfera, no navodno nisu uspjeli. 

Prozirna PR priča o "prijateljima Brazilcima"

Kad se sve zbroji i oduzme, spekulacije da Neymar dobrim dijelom prelazi u PSG zbog kolonije Brazilaca koji igraju u tom klubu čine se dječjom pričom. Naravno da Brazilcu zbog imidža nije uputno reći da je glavni i isključivi razlog novac pa je očito da njegov PR tim traži način kako da „ispegla stvar“ pred očima javnosti.

Da je do Brazilaca, onda ne bi ni odlazio iz Santosa... Čini se da keč leži u lovi do krova koju će dobiti na ruke. Uostalom, nije li zbog istog razloga u 5 do 12 odbio Real Madrid i prešao Barcelonu!?

Prema informacijama Le Parisiena, šefovi PSG odbili su mogućnost da u posao s Neymarom bude ugrađen transfer Marca Verrattija u Barcelonu. Katalonci očito pokušavaju isposlovati da im PSG prepusti Verrattija i doplati još stotinjak milijuna eura. Čini se da će vrlo brzo biti jasno kako će se cijela priča rasplesti.

PSG ne da Verrattija, Barca ide po Dybalu

Da od trampe Neymar – Verratti možda neće biti ništa, sugeriraju vijesti iz Španjolske i Italije kako je Barcelona obnovila pregovore s Juventusom oko Paula Dybale. Ako Barca doista proda Neymara, imat će sasvim dovoljno novca i neće joj biti problem kupiti Dybalu. Naravno, ako Juventus ne postavi „bolestan“ odštetni zahtjev, a to je lako moguće.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider