Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Scenarij iz noćne more

Potres u PSG-u: Skupa momčad u strahu, prijeti im prava katastrofa

U PSG-u su očekivali europski iskorak ove sezone, a dogodio im se korak nazad čak i domaćem prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednje četiri sezone PSG je neupitni vladar Ligue 1 i najveća francuska uzdanica u Ligi prvaka. Ove sezone očekivao se dodatni iskorak pod novim trenerom Unaijem Emeryjem, ali dogodilo se upravo suprotno – Parižani su napravili korak unazad i prijeti im scenarij koji su u klubu nazvali ''katastrofom''.

Nakon šokantnog ispadanja od Barcelone u Ligi prvaka, novi udarac zadala im je Nica koja je pobjedom 3:1 pogurala Monaco prema naslovu. Kneževi uoči zadnja tri kola imaju tri boda prednosti i utakmicu manje i već drže jednu ruku na trofeju prvaka Francuske, prvom nakon 2000. godine.

PSG se stoga polako okreće novoj borbi, a glavni suparnik im je upravo Nica. Klub s Azurne obale zaostaje samo tri boda za PSG-om i pokušat će do kraja sezone osvojiti drugo mjesto koje vodi izravno u Ligu prvaka. Kapetan Thiago Silva najavio je borbu za svaku pobjedu do kraja sezone jer bi ''treće mjesto za njih bila katastrofa.''

Treće mjesto vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, a to sigurno nije ambicija kluba u koji je uloženo daleko najviše novca u Ligue 1. Momčad prema Transfermarktu vrijedi 465 milijuna eura, gotovo trostruko više od Monaca i četverostruko od Nice. Slaba utjeha za PSG je Kup Francuske koji će vjerojatno osvojiti nakon što je Monaco odustao od tog natjecanja.

Raspored ide u korist PSG-a

Frustracije u PSG-u pokazuju dva crvena kartona u završnici utakmice s Nicom, a situaciju je najbolje opisao belgijski bek Thomas Meunier.

''Ne trebate biti Einstein da bi razumjeli situaciju'', rekao je nakon poraza koji ih je vjerojatno izbacio iz borbe za naslov. U klubu su, prema pisanju francuskih medija, već odustali od naslova iako za njega još imaju matematičke šanse, a već se najavljuje prometno ljeto u francuskoj prijestolnici. Jedan od prvih koji bi mogao napustiti klub je Emery koji se već dugo povezuje s Romom, a nakon izjave Thiagga Motte čini se da njegovim radom nisu zadovoljni ni igrači.

''Mislim da smo i dalje najjača momčad Francuske, ali to nije sve u nogometu. Postoje druge stvari koje rade razliku. Ako nismo prvi, za to postoje razlozi'', rekao je Motta.

PSG se mora oporaviti od šoka do subote kada ih čeka utakmica sa zadnjom Bastijom koja je još u igri za opstanak i tražit će pobjedu za bijeg s dna ljestvice. Najteža utakmica do kraja je ona protiv St. Ettienea, dok Nica ima puno teži raspored koji uključuje susrete protiv Lyona i Marseillea.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider