Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
subašić nije branio

PSG se poigrao Monacovim tinejdžerima: Kneževi ciljaju prvenstvo i Ligu prvaka

Trener Monaca Jardim odlučio je odustati od borbe u Francuskom kupu, pa je za polufinale na Parku prinčeva odlučio poslati uglavnom tinejdžere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši PSG-a izborili su plasman u finale francuskog Kupa nakon što su u polufinalu na Parku prinčeva pobijedili Monaco 5-0. Gosti su zaigrali bez svih glavnih igrača, dok je PSG nastupio u najjačem sastavu.

PSG je poveo u 26. minuti golom Juliana Draxlera, nakon velike pogreške vratara Morgana de Sanctisa. Talijanskom vrataru, koji u Kupu brani umjesto našeg Danijela Subašića, lopta je ispala iz ruke nakon udarca Angela di Marije. Natrčao je Edison Cavani i kratko je dodao do njemačkog reprezentativca kojem nije bilo teško zabiti u praznu mrežu.

U 32. minuti bilo je 2-0, a pogodak petom zabio je Cavani na asistenciju Di Marije. U nastavku susreta golove su zabili i Safwan Mbae (50-ag), Blaise Matuidi (52) i Marquinhos (90+2)

PSG je nedavno bio bolji od Monaca u finalu Liga kupa pobijedivši 4-1. Momčad iz Kneževine vodi u prvenstvu sa 80 bodova koliko ima i PSG, no Subašić i društvo imaju utakmicu manje.

PSG će u finalu igrati protiv Angersa koji je u utorak pobijedio Gungamp 2-0, te se po drugi put u klupskoj povijesti, a prvi nakon 1957. godine, plasirao do finala. Domaća momčad povela je u 38. minuti pogotkom Manganija i tu je prednost spretno održavala sve do završnice, kad je Guingamp morao krenuti na sve ili ništa. Ispalo je ništa, nakon što je hrvatski nogometaš Mateo Pavlović u drugoj minuti sučevog vremena idealno poslužio Ekambija, a ovaj preciznim udarcem potvrdio prolaz Angersa u finale.

Finale je 27. svibnja na Stade de Franceu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider