Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'i ja sam kriv'

Uoči gostovanja kod Istre, Mamić komentirao 'prljavu igru Anderlechta'

Dinamo u četvrtak gostuje u Puli kod Istre 1961...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ritam u Prvoj HNL se ubrzava. Hajduk i Osijek (2:2), odnosno Slaven Belupo i Zagreb (3:0) odigrali su u utorak, Lokomotiva i Inter, odnosno Split i Rijeka igraju u srijedu, a potom lider prvenstva Dinamo gostuje u četvrtak u Puli protiv Istre 1961. Kao i obično, dan prije utakmice trener Modrih Zoran Mamić održao je konferenciju za novinare i otkrio kakvo je stanje u momčadi, te preuzeo dio odgovornosti za pogrešku zbog koje su juniori Dinama izbačeni iz Lige prvaka mladih.

"Čeka nas još jedna stepenica prema konačnom cilju što je biti prvi. Želimo nastaviti niz pobjeda, a znamo da nas čeka tvrd protivnik. Gostovanja u Puli su uvijek teška, pa ćemo morati biti vrlo oprezni i na visokom nivou da bi tamo ostvarili što želimo", rekao je Mamić, pa nastavio o situaciji u momčadi.

"Taravel i Henriquez se vraćaju u konkurenciju tako da smo gotovo svi na broju; barem što se tiče ovih kratkoročnih ozljeda", kaže trener Modrih pa nastavlja o gostujućem strategu Andreju Panadiću.

"Andrej je bio vrhunski profesionalac i radnik kao igrač, a o njemu sam čuo da je isti takav trener: studiozan, pedantan i da radi jako dobro. Istra djeluje dosta organizirano, a naravno da tereni na kojima se igralo ne dozvoljavaju ljepotu, ali svakako se njihova igra čini smisleno".

Mamić je nakon toga, iz funkcije sportskog direktora, progovorio o katastrofi koja se dogodila mladoj momčadi Dinama, koju je UEFA izbacila iz Lige prvaka zbog propusta u administraciji.

"Neću uopće ulaziti u to kako se ponašao Anderlecht. Poslali su dopis koji su poslali odmah nakon utakmice, a jesu li paralelno imali nekakvu ideju ne želim spekulirati" rekao je Mamić na medijske napise o "prljavoj igri belgijske momčadi" pa nastavio:

"Ovo što se dogodilo je tragedija za klub i dečke i svima nam je vrlo teško… Mi smo veliki sustav i naravno da se ovako nešto ne bi smijelo dogoditi, ali svejedno je; ne samo nama nego Realu, Legiji i drugima… Anđelko je tehnički direktor i to mu je primarni posao, ali isključivi krivac nije samo on nego ima cijela hijerarhija koja, ako ćemo biti iskreni, vodi do mene kao sportskog direktora. Trener, direktor škole i ja svi snosimo dio odgovornosti i ne bih htio da sve padne na Anđelka koji je dugo u našem sustavu, fantastično radi svoj posao i "vuče" za petero ljudi. Radi se o dečku koji gotovo 8 godina sjajno radi svoj posao, ali tko radi taj i griješi i će svakako nastaviti biti dio našeg kolektiva. Vjerujte da je njemu najteže i da mu je ovo jako teško palo", objasnio je sportski direktor Modrih.

Dinamo na utakmicu u Puli putuje na dan utakmice, a ista započinje u 18 sati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider