Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Belgijcima 'i jare i pare'

Teorija kako je Dinamo kobno pogriješio: Šokirani! Malo je živih koji se sjećaju...

UEFA je bez milosti izbacila Dinamo, Belgijci su pokupili "i jare i pare", ali "modrima" ipak nitko nije kriv...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UEFA-e je odlučila izbaciti juniore Dinama iz Lige prvaka zbog administrativne pogreške na utakmici osmine finala s Anderlechtom. Nema sumnje da je ta vijest dobrano uzdrmala Maksimir. Kao i u slučaju Arijana Ademija, u Dinamu su posljednjih dana ostavljali dojam da očekuju pozitivnu odluku, a pod tim mislimo i ponavljanje utakmice. Međutim, taj optimizam očito nije građen na odveć čvrstima temeljima, bila je to tek puka nada bez opipljivog pokrića. Belgijci su na kraju uzeli "i jare i pare“. Ostavili su dojam frajera, časnih džentlmena, a uz to će pokupiti šlag i vjerojatno će zaigrati protiv Barcelone u četvrtfinalu.

Šok na Maksimiru: UEFA izbacila Dinamo iz juniorske Lige prvaka!

Javno su tvrdili da se nisu žalili i tražili od UEFA-e da izbaci Dinamo, ali kada je jedan od njihovih čelnika izjavio da će prihvatiti odluku UEFA-e, bilo nam je sve jasno. No, Belgijcima se nema što zamjeriti, oni su odigrali igru koja njima najviše odgovara, što je sasvim legitimno. Kako god okrenuli, Dinamo je sam sebi najveći i jedini krivac. Tko je kriv „modrima“ što su pogriješili? Osim njih samih - baš nitko!

Kako ste doživjeli UEFA-ino izbacivanje juniora Dinama iz Lige prvaka?

Ukupno glasova:

Jesu li pročitali pravilnik?

I na kraju će u cijeloj priči ceh platiti samo jedan čovjek - „team manager“. Uopće nije važno kako se zove, ali bilo bi zanimljivo čuti njegovu stranu priče. Tek u tom slučaju imat ćemo potpun ili barem dovoljno dobar uvid u cijeli slučaj. Provlači se priča da su u Dinamu mislili kako se kartoni brišu. Valjda nisu ni svjesni da je to najgore opravdanje.

Cmizdrenjem da je tako u seniorskoj Ligi prvaka samo još dublje tonete u blato. To bi značili da nitko nije ni čitao pravilnik natjecanja, jer nema se tu što misliti kada sve lijepo piše. Kako napamet možete znati takve stvari? Nekako sumnjamo da netko tko radi taj posao nije pročitao pravilnik. Je li moguće da je toliko nesavjestan, da ne kažemo neinteligentan? Teško. Prije će biti da je riječ o klasičnom previdu, čistom lapsusu, zaboravu...

Mnogi će se nabacivati blatom na tog čovjeka, ali onaj tko se nije bavio statistikom i sličnim poslovima ne zna o čemu se radi i kakvi su sve previdi mogući. Jer većina ljudi radi posao gdje su pogreške ispravljive pa ih ni ne pamte. Ovdje nema mogućnosti za ispravku, kao i kada vam na naslovnici magazina izađe pogreška. I urednik to ujutro odmah skuži, kada dođe naspavan na posao, ali kada u cajtnotu prelamaš časopis, kada su oči kao krafne od umora, onda baš u inat ne vidiš jer se usput baviš nekim "bezveznim" tekstom na 81. stranici. Tako to obično ide, ali hajde objasni ljudima koji to nikada nisu radili. Jednostavno pogreške se događaju, i one popravljive, ali i one nepopravljive. I morate znati s njima živjeti. Tko radi, taj i griješi. I plaća cehove tih pogrešaka, naravno.

'Modri' šokirani 'proljećem u Europi'

Malo je klubova kojima se nešto slično nije dogodilo barem jednom u povijesti, nema tog statističara ili menadžera, nazovite ga kako hoćete, koji može jamčiti da mu se neće dogoditi. Dinamo nije ni prvi ni posljednji klub koji je napravio takav propust. Kada bi ušli u analizu kako se to moglo dogoditi, kladili bismo se na verziju da su u Dinamu bili toliko šokirani proljećem u Europi da su zaboravili pogledati rubrike iz jesenskog dijela sezone. Malo je živih koji bi se sjetili kada je to netko u Dinamu radio. Dinamo već četiri i pol desetljeća čeka taj trenutak i kada ga je dočekao, makar i u juniorskoj konkurenciji, dogodilo mu se što se dogodilo. To može samo Dinamo, nazvali to nesrećom, kletvom, šeprtljavošću, nesposobnošću ili kako god hoćete.

Ne želimo braniti neimenovanog djelatnika Dinama, ali jedno je posve izvjesno: tko god sjeo na njegovo mjesto, znojit će se pred svaku utakmicu. I tako godinama. Nije pitanje hoće li pogriješiti nego kada. Pitanje je samo u kojoj utakmici. Možete biti koncentrirani godinu, tri ili pet, ali onu sedmu ili osmu dođe pogreška kada ste se najmanje nadali. Ako imate sreće, radit će se o nekoj ne odveć važnoj, a ako nemate, ako radite za „nesretni“ Dinamo, onda o utakmici koja odlučuje o juniorskom četvrtfinalu Lige prvaka i dvoboju s Barcelonom. Možda bi najpametnije bilo zadržati čovjeka s iskustvom POGREŠKE. Njemu će se ipak teže ponoviti. Jedino ako doista nije pročitao pravilnik...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider