Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi jackpot za Nijemce?

Provjereni recept: Borussia Dortmund naciljala novog engleskog wonderkida, reagirao i United

Njemački velikan želi dovesti mladog Engleza koji je 2003. godište.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borussia Dortmund, već sad to je jasno kao dan, napravila je fantastičan posao s dovođenjem Jadona Sancha.

Njemački je velikan prije dvije godine za samo osam milijuna eura doveo Sancha iz Manchester Cityja, a od tada je on strelovito napredovao i prometnuo se u jednog od najtraženijih nogometaša svijeta.

Sanchova trenutna tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 120 milijuna eura i kad ovog ljeta bude odlazio, a golema je vjerojatnost da hoće, Borussia će za njega dobiti vrtoglavi iznos, višestruko veći od onog za koliko ga je uspjela dovesti.

U međuvremenu, Nijemci pripremaju teren za dovođenje nove velike nade engleskog nogometa.

S nepunih 17 sjajno se nosi s izazovima najteže lige svijeta

Jude Bellingham veznjak je Birminghama koji će ovog ljeta, 29. lipnja, proslaviti 17. rođendan.

Bellingham je ove sezone u vjerojatno najtežoj ligi svijeta, engleskom Championshipu, upisao čak 32 nastupa za prvu momčad i svojim igrama privukao pozornost kluba iz Dortmunda.

Postigao je četiri pogotka i upisao tri asistencije, a sam učinak ne otkriva koliko zapravo izvrsno igra taj mladić sa svojih tek 16 godina.

Tržišna vrijednost Bellinghama procijenjena je na 12 milijuna eura, a mediji iz Engleske i Njemačke pišu kako je Borussia glavni favorit za njegovo dovođenje ovog ljeta.

United ga zove ali...

Ugovor koji Bellingham ima s Birminghamom traje do 30. lipnja 2021. i zasad nema naznaka da bi htio potpisati novi. Štoviše, preferira odlazak na neku višu razinu, a Borussia Dortmund, kao klub u kojem je svoj talent izbrusio Jadon Sancho, s Bellinghamom misli napraviti isto.

Borussia ipak nije jedina koja bi ga htjela dovesti, a glavni joj je protukandidat Manchester United, čiji je kamp ovog ponedjeljka Bellingham podsjetio.

Na Old Traffordu očito žele pridobiti perspektivnog veznjaka da potpiše za njih, ali ostat će pitanje bi li i koliku minutažu imao. S druge strane, Borussia mu jamči igranje u kontinuitetu, a to je ono što je za igrača u njegovoj dobi najvažnije...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider