Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oglasili se i grobari

Cure detalji beogradskog kaosa: ''Oni su bili unajmljeni, kick-boks klub iz Splita''

Ne jenjava zaprepaštenje onim što se dogodilo na utakmici između Partizana i Crvene zvezde.

Huligani pretučeni u sukobu s Grobarima (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Šokantne scene s beogradskog vječitog derbija proširile su se cijelim (navijačkim) svijetom, a s posebnom zanimljivošću se prate informacije kod nas s obzirom da je objavljeno kako su u kaosu na stadionu Partizana sudjelovala i šestorica Splićana poznatih po nasilju i kriminalnim aktivnostima.

Sve jasnije vizure dobiva rekonstrukcija cijelog događaja odnosno sve više detalja isplivava na površinu u vezi upada skupine ljudi na tribinu Grobara koji su ih brutalno premlatili, skinuli i izbacili na atletsku stazu.

Najnovije vijesti kažu kako su im i oteli i novčanike i mobitele, a jednom od njih su i objavili osobnu iskaznicu na Facebooku.

Grobari: Napali su nas domaći izdajnici i hrvatski plaćenici

"Da se dalje ne bi širile dezinformacije Južna Tribina sada se oglašava. Jučer je u toku derbija napadnut Jug (ne samo Alkatraz nego i ostale grupe) od strane domaćih izdajnika i hrvatskih plaćenika. Priče kako je Jug napadnut zbog paljenja zastava Jang bojs i Vandal bojs su netočne, zastave su stajale gdje i ostale i nisu zapaljene. Ta priča da su zapaljene je laž i služila je samo kao paravan za napad i dalje kriminalne i političke igre. Ovo su Hrvati koji su plaćeni da dođu da napadnu Jug i Grobare", stoji na jednoj od Facebook stranica Partizanovih navijača.

Jedan od splitskih plaćenika, A.F. (26), teško je ozlijeđen i smješten u bolnicu na beogradskoj Vojno medicinskoj akademiji, ali je, pišu srpski mediji, tijekom četvrtka iz nje pobjegao nakon što mu je pružena pomoć. No iz bolnice pak tvrde da je otpušten  iako nije zašto zbog težine ozljede.

I dok je A.F. navodno pobjegao, D.T. se i dalje nalazi u bolnici s teškim ozljedama.

U međuvremenu, mediji u Srbiji analiziraju kako je uopće došlo do toga da Splićani, zajedno s Grcima i Makedoncima te još nekim zasad neidentificiranim "kolegama iz podzemlja", upadnu na tribinu s najžešćim pristašama Partizana.

Okidač je bio kad su svi pomislili da se radi o Delijama

Podgrupa Grobara Vandal Boys i Young Boys kao pojačanje je angažirala spomenutu ekipu, u namjeri da preuzme prevlast na tribini Grobara. Plan im je u početku dobro funkcionirao jer su svi uspjeli upasti preko ograde i pripadnike podskupine Alcatraz, koji vode glavnu riječ među Grobarima, potisnuli dalje od ograde. Ali, onda je krenuo siloviti uzvrat.

Alcatrazovi pripadnici su počeli skandirati "Delije, Delije" što je mobiliziralo i sve druge Grobare jer su svi u isti mah pomislili istu stvar: da su im na njihovu tribinu upali najveći neprijatelji. Krenula je neviđena makljaža koja je kulminirala skidanjem odjeće i gašenjem baklji po tijelu.

"To su bili državljani Republike Hrvatske koji nikad ranije nisu bili na stadionu Partizana. Oni su bili unajmljeni, kick-boks klub iz Splita, koji je došao s obilježjima Partizana. Nije nam poznato tko ih je angažirao, ima tu puno nepoznanica", izjavio je Željko Pantić, novinar Partizan TV-a.

I u pravu je - ovdje vjerojatno ima više nepoznanica nego što normalan čovjek uopće može i zamisliti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider