Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svaka čast djedice!

Priča o vjernosti i ljubavi za sva vremena: Pa ovaj čovjek je nevjerojatan!

Zapanjujući podatak stiže s Otoka, za rubriku 'Vjerovali ili ne'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

2.000 utakmica. Zaredom. I kod kuće i u gostima. Čudesan je to (navijački) jubilej kojeg je ostvario Derek Elston, 68-godišnji navijač engleskog četvrtoligaša Swindon Towna.

Elston je već neko vrijeme u zasluženoj mirovini, nakon što je cijeli svoj radni vijek proveo kao autoelektričar.

Nedjeljna utakmica protiv šestoligaša Wokinga u sklopu FA kupa bila mu je 2.000 u nizu kojoj je prisustvovao u proteklih 37 godina.

Odgađao operaciju zbog utakmica Swindona

Posljednji put je utakmicu Swindona propustio 5. prosinca 1981. godine, a tad je krenula ova nevjerojatna serija koja, kako sam kaže, neće tako skoro prestati.

I treba mu vjerovati da neće jer riječ je o fanatiku koji je svojedobno i odgađao operaciju koljena kako bi mogao uživo gledati Swindon.

Ono što je posebno zanimljivo u cijeloj ovoj priči jest to da Elston nikad nije živio u Swindonu. Ili, još luđi podatak: da živi u Northamptonu i za otići na svaku domaću utakmicu mora prevaliti put od preko 200 kilometara. O gostujućima da i ne govorimo...

Za sve su "krivi" vlakovi

"Moji roditelji su imali prijatelje koji su živjeli u Chiseldonu, nešto južnije od Swindona. Mene su oduvijek zanimali vlakovi, a kako je Swindon bio glavni tom dijelu željeznice, izabrao sam njih", otkrio je Elston i nastavio:

"Prva utakmica na koju sam otišao bila je 1967. godine, ako se dobro sjećam zarađivao sam tjedno četiri i pol funte, bio sam tad na praksi."

Znao je reći da je kraj, ali...

U ovom dugom periodu bilo je i sretnih i tužnih trenutaka. Šest puta je na Wembleyju svjedočio promociji Swindona u viši rang, ali doživio je i sedam ispadanja, poslije kojih je nerijetko znao sam sebi reći kako više neće ići na utakmice.

Ali, to je jednostavno bilo jače od njega pa je osim prvenstvenih i kup utakmica u Engleskoj Swindon gledao uživo i Europi, na izletima u Ascoli i Veneziju u Anglo-talijanskom kupu.

"Nikad mi to nije bilo da moram, samo se dogodilo. I sad to radim, dvaput tjedno idem na nogometne utakmice", rekao je Elston kojemu je klub uručio prigodne poklone za svu ovu vjernost koju im iskazuje.

Uživao u (jedinoj) sezoni Premierlige

Na sve to on je rekao kako mu je najveća nagrada to što je imao privilegiju gledati svoj Swindon u prvoj sezoni Premierlige (1992./1993.) pod vodstvom legendarnog Glenna Hoddlea.

Na Elstonovu žalost, ta sezona ujedno je bila i jedina koju je Swindon proveo u najvišem rangu engleskog nogometa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider