Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Smiješan iznos

Priča o tvrdoglavosti koja će se Arsenalu (i Wengeru) obiti o glavu

Topnici bi u zimskom prijelaznom roku mogli ostati bez svog najboljeg igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U idućih nekoliko mjeseci Arsenalu će na naplatu doći povuci-povuci politika Arsenea Wengera odnosno neodlučnost da razriješi status glavnih zvijezda.

Konkretno, radi se o Alexisu Sanchezu, sjajnom Čileancu kojemu na ljeto istječe ugovor s Topnicima i već s prvim danom 2018. godine može potpisati za bilo koji klub i priključiti im se na ljeto, a da Arsenal pritom neće dobiti nikakvu odštetu.

Prije više od godinu dana Topnici su počeli pregovore sa Sanchezom, ali i s Mesutom Ozilom, kako bi obojica dugotrajno ostali na Emiratesu.

Ti pregovori nisu urodili plodom jer su i čileanski i njemački reprezentativac u više navrata bili razočarani ponudom kluba. Nijedan od ove dvojice izvrsnih nogometaša nije sa svojom sadašnjom plaćom među 10 najplaćenijih u Premierligi, a Wenger ih nije htio učiniti takvima i dati ponudu koju će potpisati uz treptaj oka.

"Neću potpisati novi ugovor bez 200 tisuća funti tjedne plaće", jasno je svojedobno poručio Sanchez koji trenutno zarađuje 135.000 funti svaki tjedan.

Ni ovce ni novce

Pregovori su potrajali i otišli u slijepu ulicu te je došao ovoljetni prijelazni rok. Tu su na scenu stupili brojni bogati klubovi koji su ponudama za Sancheza obasipali Arsenal, ali Wenger ga nije htio prodati, iako je mogao, za 60-70 milijuna eura.

Tvrdoglavo se vodio logikom da toliko Manchester City plaća bekove, a 20-ak milijuna više Manchester United izdvoji za Romelula Lukaku. Uz to je imao i velika očekivanja od ove sezone u kojoj Topnici ne igraju Ligu prvaka. Smatrao je da bi se sa Sanchezom (i Ozilom) mogli umiješati u borbu za naslov prvaka, ali već sad je jasno da od toga neće biti ništa( za vodećim Cityjem kasne već devet bodova).

Nije Wenger želio popustiti, zadržao je Sancheza da bi prije dana prvi put nije kategorički odbacio mogućnost da ih Čileanac napusti. Štoviše, Arsenal je i objavio cijenu za nadolazeći zimski prijelazni rok: 30 milijuna funti.

Smiješan je to iznos naspram onog što su ovog ljeta ili protekle zime mogli dobiti za Sancheza.

Smiješno je i Wengerovo opravdanje zbog kojeg nije htio prodati Sancheza ljetos. Tvrdio je kako ne postoji adekvatna zamjena i time srljao u vrlo vjerojatnu provaliju - Sanchez je, kao i Ozil, nevoljko ostao u Arsenalu, ali će sigurno otići. Pitanje je samo s nekom malenom odštetom za igrače takvog kalibra ili čak potpuno besplatno, što bi bila prava katastrofa jer bi, za igrače koji bi ih mogli adekvatno zamijeniti, s obzirom na današnje stanje na nogometnom tržištu, morali iskrcati više od 100 milijuna funti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider