Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dilema života

Real na nogama, Ronaldo u velikoj brizi: U opasnosti je karijera!

Cristiano Ronaldo dobro se oporavlja od ozljede mišića, no nije još sasvim jasno hoće li igrati protiv Manchester Cityja u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cristiano Ronaldo dobro se osjeća i prema svemu sudeći zaigrat će od prve minute za Real Madrid u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

No, usprkos uglavnom dobrih vijesti o fizičkom stanju najveće zvijezde Reala, postoje i one manje dobre. Poznati madridski liječnik Mikel Sanchez, koji vodi brigu o zdravlju španjolskoj teniskog prvaka Rafaela Nadala i kojeg u Realu često konzultiraju kada su u pitanju ozljede njihovih nogometaša, pregledao je Ronalda te je dao ocjenu njegova trenutačnog stanja.

Sanchez je prema pisanju španjolskih medija preporučio Ronaldu da prolongira povratak na travnjak i ne igra protiv Cityja, jer jedno su treninzi a nešto sasvim drugo natjecateljska utakmica najviše razine, gdje je puno veći intenzitet duela i startova, pa je stoga, logično, veći i rizik od ozljeda.

Prema Sanchezu postoji dosta veliki rizik od obnove ozljede koja bi Ronaldu čak mogla ugroziti nastavak karijere, pa tvrdi da bi mu bilo bolje da još malo pričeka s povratkom na travnjak. Sanchez je ipak na kraju prepustio Portugalcu da sam odluči hoće li igrati.

Sanchez je konzultiran i kod oporavka od ne tako davne ozljede Luke Modrića. Preporučio je hrvatskom veznjaku da ne brza s povratkom na travnjak.

Sanchez nije jedini stručnjak koji je savjetovao Ronaldu da propusti uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka. Slično mu je savjetovao i Jose Noronha, specijalist koji je svojedobno operirao Pepea i Radamela Falcaa.

„Postoji pedesetpostotna šansa za obnovu ozljede na istom mjestu. Sam odluči prihvaćaš li taj rizik“, navodno je Noronha kazao Ronaldu.

Još se ne zna pouzdano što je Portugalac odlučio. Čini se da će konačnu odluku donijeti nekoliko sati prije utakmice. Jasno je da Real s Ronaldom i bez njega nije ista momčad, no postavlja se pitanje koliko je pametno da zbog jedne utakmice, ma kako važne, riskira nastavak karijere?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider