Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pionirski eksperiment

Povijesni potez Reala: Manevar za titulu prvaka i rušenje Barcelone!

Real Madrid odlučio je postaviti novi travnjak na Santiago Bernabeuu uoči početka sljedeće sezone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi put u povijesti „kraljevski klub“ instalirao je hibridni travnjak, negdje na pola puta između prirodne trave i umjetne podloge. Na Santiago Bernabeuu se nadaju da će eksperiment s novom travom uroditi plodom.

Ronaldo gušta, Benzema odlazi: Pet kandidata za novog napadača Reala

Real je kupio u Italiji 8.500 metara četvornih trave, podijeljene u 23 dijela. Postavljanje je trajalo samo 48 sati. Mješavina prirodne i umjetne trave u teoriji bi trebala povećati otpornost travnjaka i drenažni kapacitet. Iako je Real i do sada imao odličan travnjak, od sada bi to trebao biti pravi „biljarski stol“, bez ijedne rupice ili neravnine.

 To znači da bi zvijezde Real Madrida trebale imati bolje uvjete za razvijanje tehničke igre. Lopta ne bi smjela nepravilno odskakati ni na jednom dijelu terena, čak ni u finišu utakmice, kada je travnjak obično razrovan kopačkama nogometaša. To znači da bi Ronaldo i ostatak društva iz napada Reala trebao još više zabijati, a vezni red na čelu s Modrićem još više asistirati.

Za Španjolsku je ovo pionirski pothvat. Ovakav tip travnjaka ima još samo Villarreal na svojem Madrigalu. Vidjet ćemo hoće li se Barcelona u skoroj budućnosti odlučiti za sličan potez? Tko zna možda baš taj mali detalj odluči o prvaku. Nekoliko golova više, posljedično i bodova, na kraju sezone može puno značiti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider