Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stiže nova zvijezda

Ronaldo gušta, Benzema odlazi: Pet kandidata za novog napadača Reala

Cristiano Ronaldo i Karim Benzema neće putovati s Realom Madridom u Muenchen na Audi Cup...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navodno se radi o problemima s ozljedama. Ronaldo ima problema s ozljedom leđa, dok Benzema osjeća bolove u butnom mišiću desne noge. Tako glasi službeno objašnjenje, no kako to obično biva u ovakvim situacijama, postoje i drugačije teorije zbog čega propuštaju turnir u Njemačkoj.

Neki španjolski mediji spekuliraju kako je Ronaldo navodno dobio dopust zbog kumstva na vjenčanju njegova menadžera i prijatelja Jorgea Mendesa, a kako bi se priča zakamuflirala pred očima navijačima, navedena je ozljeda leđa.

Ronaldo je navodno Mendesu za vjenčani poklon kupio otok u Grčkoj. Nenaseljeni otoci u grčkom arhipelagu obično se prodaju između 3 i 50 milijuna eura. Red je da kum mladoženji predstavi dar, u ovom slučaju otok, da ga zajedno obiđu i malo „proguštaju“, a za to treba ponešto vremena.

To što Real u isto vrijeme igra prijateljske utakmice u Njemačkoj samo je nesretna koincidencija. Snaći će se Real i bez Ronalda.

Arsenal nudi 60 milijuna eura za Benzemu

Benzemin ne odlazak u Muenchen neki tumače kao znak da se sprema napustiti Real odnosno da pregovara s potencijalnim kupcima. Engleski mediji pišu kako Arsenal namjerava ponuditi Realu 60 milijuna eura za francuskog napadača. Bio bi to rekordni transfer „topnika“, potukao bi za deset milijuna dosadašnji rekord Mesuta Ozila, kojeg je Arsenal također doveo iz Reala.
U isto vrijeme Rafael Benitez razmišlja koga dovesti umjesto Benzeme, ako ovaj doista napusti Bernabeu.

Španjolski mediji pišu kako je trener Reala predao je Florentinu Perezu listu želja na kojoj su petorica igrača: Alvaro Morata, Fernando Llorente, Kun Aguero, Zlatan Ibrahimović i Edinson Cavani.

Najskuplji bi bio Aguero, njega bi „kraljevi“ teško dobili ispod 70 milijuna eura, možda bi stajao i koji milijun više. Cavani bi vjerojatno bio nešto, a Ibrahimović dosta jeftiniji. Morata i Llorente utješne su zamjene.

Perez se utišao, a kada se predsjednik Reala primiri, obično slijedi veliko iznenađenje. Čini se da Perez u tišini priprema veliki posao. Teško da ljeto može proći a da Real ne kupi neku veliku zvijezdu. U očima Pereza to bi bilo kršenje dugogodišnje tradicije i „čista hereza“. Ako stigne nova zvijezda, netko mora i otići. Benzema se čini kao dobra oklada.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider