Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zatvor do 3 godine

Policija ne želi otkriti što su snimile nadzorne kamere na Poljudu: Zna se počinitelj?

Splitska je policija u subotu izuzela dio travnjaka na stadionu Poljud, na kojem je sinoć tijekom utakmice reprezentacija Hrvatske i Italije zamijećen kukasti križ, te ga šalje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' u Zagreb.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Također policija će protiv nepoznate osobe podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela javnog poticanja na mržnju za koje je zakonodavac predvidio zatvorsku kaznu do tri godine, doznaje se u splitskoj policiji.

Travnata površina na kojoj je za sada nepoznati počinitelj napravio kukasti križ, velika je oko deset metara, a vještaćenje izuzetog dijela travnjaka trebalo bi pokazati čime je taj znak napravljeno.

Policija, zbog interesa istrage, nije željela reći pokazuju li što nadzorne kamere postavljene na poljudskom stadionu.

Baldasar: šteta hrvatskom nogometu, Splitu i Hrvatskoj

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar najstrože je osudio incident koji se jučer dogodio na travnjaku Poljuda, naglasivši da je "bacio ružno svjetlo na važan sportski događaj".

U priopćenju gradonačelnik je naveo kako je siguran da je riječ o pojedinačnom činu, te da oslikavanje nacističkog simbola pod kojim je učinjeno najveće zlo u ljudskoj povijesti, od bilo koga i pod bilo kakvim okolnostima, zahtijeva najstrožu osudu i sankcioniranje.

"Ovim vandalskim činom je nanesena nemjerljiva šteta hrvatskom nogometu, Splitu i Hrvatskoj. Uvjeren sam da će policija i nadležne institucije brzo i efikasno utvrditi sve okolnosti i pronaći počinitelja. Nakon svih utvrđenih činjenica i vjerodostojnih informacija zatražit ću očitovanje organizatora i preuzimanje odgovornosti", naveo je splitski gradonačelnik Baldasar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider