Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Higuain u ratu s navijačima

Pogledajte kako je Messi "podivljao" zbog Pjanića i razljutio slovenskog suca

Lionel Messi pokazao je prijeku narav na sinoćnjoj utakmici Barcelone i Juventusa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona se osvetila Juventusu za prošlosezonski poraz, a Lionel Messi konačno je postigao pogodak Gigiju Buffonu, i to dva, dok je jedan dodao Ivan Rakitić. Madridski mediji sa sinoćnje utakmice Barcelone i Juventusa istaknuli su dvije incidentne situacije.

Nakon što je početkom drugog poluvremena Miralem Pjanić oborio Messija na travnjak hrvačkim zahvatom, Argentinac je histerično tražio od slovenskog suca Damira Skomine da pokaže žuti karton bosanskohercegovačkom reprezentativcu.

Slovenac je ignorirao vidno razljućenog i nervoznog Messija koji je uporno inzistirao na kartonu. Skomina je hladno prošao pokraj Messija, a ovaj ga je s leđa dodirnuo po ramenu. Skomini je prekipjelo i pokazao je žuti karton Messiju, koji se zajedno sa suigračima iščuđavao sučevoj odluci. Nastala je velika gužva, Barcelonini igrači okružili su suca, Luis Suarez po običaju bio je najglasniji, dok su Ivan Rakitić i Andres Iniesta pokušali primiriti situaciju.

Za razliku od katalonskih, madridski mediji listom su prenijeli opisanu situaciju. Iako Marca i As nisu izrijekom povukli paralelu s incidentom koji je napravio Cristiano Ronaldo u prvoj utakmici Barcelone i Reala u španjolskom Superkupu, prilično je jasna aluzija.

Portugalac je u spomenutoj utakmici zaradio izravan crveni karton jer je odgurnuo suca s leđa. Zbog toga je dobio pet utakmica suspenzije.
Situacije se, realno, teško mogu usporediti, to je vjerojatno i razlog zbog kojeg madridski mediji ne vuku izravnu paralelu. Ronaldova gnjevna reakcija bila je puno drskija i „prljavija“, ali ova situacija pokazuje da i Messi ima prijeku narav.

Da je neki, primjerice igrač Reala, još k tome Ronaldo, tako žučno inzistirao kod suca da pokaže karton suparničkom igraču i da ga još usput dodirne po ramenu, nije teško zamisliti kakve bi bile reakcije katalonskih medija, koji ovu situaciju uopće nisu spomenuli. Ali, to je stara priča o neobjektivnosti i pristranosti glavnih španjolskih medija koji su bliski Realu ili Barceloni. Stoga nije ni čudno što ih nazivaju klupskim biltenima.

Druga incidentna situacija dogodila se pred kraj utakmice. Massimiliano Allegri zamijenio je Gonzala Higuaina koji i 12. utakmicu zaredom na Camp Nouu nije zabio pogodak, deset u dresu Real Madrida i dvije u Juventusu.

Jasno je da bivši igrač Real nije baš obljubljen u Kataloniji. Navijači Barcelone zasuli su ga uvredama, Argentinac nije izdržao i pokazao im je „pozdrav“ koji ne treba pojašnjavati. Higuain je u karijeri odigrao ukupno 21 utakmicu protiv Barcelone, postigao je samo tri gola, i to sva tri u dresu Reala na Santiago Bernabeuu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider