Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rakitić strijelac

Barcelona se osvetila Juventusu, Messi razbio "prokletstvo Buffona"!

U derbiju prvog kola Lige prvaka Barcelona se uvjerljivo obračunala s Juventusom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona se u derbiju prvog kola Lige prvaka osvetila Juventusu za uvjerljivi prošlosezonski poraz u četvrtfinalu. U pobjedi 3:0 dvostruki strijelac bio je Leo Messi koji je prvi put u karijeri zabio Buffonu, a jedan je gol dodao Ivan Rakitić.

Messi je doveo Barcu u vodstvo u posljednjim trenucima prvog dijela. Na 2:0 povisio je Rakitić u 56. minuti. Ponovo je sve napravio Messi. Argentinac je probio po krilu, ubacio u kazneni prostor, a loše je počistio Sturaro. Na odbijenu loptu natrčao je Rakitić postigavši pogodak. U 69. minuti Messi je zabio i treći pogodak lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Rakitić je igrao do 77. minute, a Mario Mandžukić je zbog ozljede potkoljenice ostao u Torinu.

BARCELONA - JUVENTUS 3:0

U drugom susretu iz skupine D Sporting je u Pireju pobijedio Olympiacos 3:2. Gosti su već nakon prvog poluvremena vodili 3:0 golovima Doumbije (2), Gelsona Martinsa (13) i Brune Fernandesa (43). Felipe Pardo je u 89. minuti smanjio, a drugim golom u 90. minuti donio je tračak nade domaćinu. Ipak, za više nije bilo vremena. Bio je to prvi poraz Besnika Hasija na klupi pirejskog sastava nakon pet pobjeda i dva remija.

Hrvoje Milić nije nastupio za grčki sastav jer nije prijavljen za Ligu prvaka.

U susretu iz C skupine Chelsea je rutinski stigao do bodova protiv novaka Qarabaga ostvarivši uvjerljivu 6:0 pobjedu. Strijelci su bili Pedro Rodriguez (5), Davide Zappacosta (30), Azpilicueta (55), Bakayoko (71) i Batshuayi (76, 82).

CHELSEA - QARABAG 6:0

U susretu između Rome i Atletico Madrida nije bilo golova i Talijani niti u trećem susretu nisu uspjeli pobijediti Atletico. Roma je nastavila crni niz upisavši već sedmi uzastopni susret u Ligi prvaka bez pobjede. Šime Vrsaljko nije nastupio za goste.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider