Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svi uz legendarnog kapetana

Slučaj koji je šokirao Hrvatsku: "Sigurno nije bilo namjere, a nema ni smisla"

Priznanje o nehotičnom dopingu legendarnog kapetana Vatrenih Darija Srne šokiralo je hrvatsku nogometnu javnost.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Očekivano priznanje Darija Srne da mu je ukrajinska antidopinška agencija pronašla nedopuštenu tvar u tijelu izazvalo je golem interes hrvatske sportske javnosti. A svi su, od HNS do bivših suigrača, stali u obranu bivšeg kapetana Vatrenih.

Šokantno priznanje o nehotičnom dopingu legendarnog kapetana Vatrenih šokiralo je hrvatsku nogometnu javnost, pa tako i Srnina dugogodišnjeg prijatelja i suigrača Stipu Pletikosu.
"Apsolutno jesu! Naravno, kao i svima, jako mi je žao da mu se to dogodilo, pogotovo pred kraj karijere, ali kako je on sam najavio u svom priopćenju da će on iz toga izaći još jači i bolji, ja uistinu u to vjerujem", kaže Pletikosa.

A u isto vjeruju Šahtar i HNS koji su se oglasili priopćenjima.
"Darijo Srna trenutačno nije suspendiran, međutim nakon konzultacija unutar kluba Srna je donio odluku da ne igra utakmice dok se slučaj ne razriješi. Klub podržava ovu Darijevu odluku i uvjeren je da će igrač očistiti svoje ime", ističu u Šahtaru.

HNS je na sličnom tragu:
"Njegovo ponašanje od prvog nastupa za hrvatsku reprezentaciju pa sve do utakmice protiv Portugala kada je rekordni 134. puta nastupio za Vatrene svaki je put iznova svjedočilo kako se radi o sportašu i čovjeku izuzetnog karaktera."

Upravo zbog dugogodišnje karijere bez mrlje Pletikosa vjeruje da ova neugodna situacija neće zasjeniti veliku karijeru bivšeg Vatrenog kapetana: "Mislim da ne. Ja sumnjam da to može kod ljudi izazvati nekakvu mrlju."

Državna tajnica za sport Janica Kostelić u svojoj je veličanstvenoj sportskoj karijeri naučila da s unošenjem tvari u tijelo vrhunski sportaš treba biti itekako oprezan.
"Naravno da je teško, sada sve više jer se u hranu stavljaju raznorazni dodaci i suplementi. Treba sve dobro provjeravati. Može to biti nekakav šampon za kosu... Nažalost, do tih nekakvih detalja treba ići, treba se jako, jako puno paziti, nekad se stvari znaju podmetnuti, ali onda je, nažalost, već kasno", kaže Kostelić.

No, nije kasno da Srna cijelu ovu neugodnost raščisti i na zalasku karijere ostane upamćen po odličnim nastupima na terenu. Pletikosa smatra da nema straha: "Ma ja mislim da nema, pogotovo na kraju karijere. I ja sam na kraju karijere uzimao nekakve vitamine koji su mi pomagali za brži oporavak. Ti preparati jesu nama sportašima potrebni, ali ja mislim da sigurno u ovom njegovu slučaju da nije bilo ni smisla, ni namjere."

A da se doista radi o nenamjernom uzimanju nedozvoljenog sredstva, sugerira i činjenica da Srna, baš u suradnji s ukrajinskim Nacionalnim antidopinškim centrom Ukrajine, kreće u istraživanje izvora pronađene tvari.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider