Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šahtar je veliki klub, ali...

Iznenadila ga vijest o Srni: ''To je nivo Barce i Reala, a Darijo je inače besprijekoran''

Šokantna vijest stigla je iz Ukrajine. Tamošnji mediji javljaju kako je kapetan Šahtara Darijo Srna bio pozitivan na doping testu! Sam klub nije odgovorio na naš upit, a nije se javio niti bivši kapetan hrvatske reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukrajinski mediji prenijeli su vijest kako je kapetan Šahtara Darijo Srna pao na doping testu nakon utakmice 1. kola Lige prvaka, u kojem je Šahtar slavio protiv Napolija 2:1. Ukrajinski izvor Sportikka tvrdi da Darijo Srna nije zaigrao u posljednjoj utakmici Šahtara upravo zbog tog razloga, a ne kako je tvrdio trener Fonseca zbog premorenosti. Kapetan Šahtara omiljeni je nogometaš u Ukrajini, a vijest o navodnom dopingu iznenadila je i one koji ga poznaju u Hrvatskoj.

"Moguće je da je posrijedi neka greška, jer poznajući Darija kroz reprezentaciju i kroz Šahtar, on nije veliki profesionalac, on je jedan od tri najveća profesionalca koje ja poznajem, a poznajem ih mnogo. On pazi na sve detalje i sitnice. Što se to desilo ja ne mogu sada komentirati, ali što se tiče njegovog profesionalizma, rada i odgovornosti, to je besprijekorno", rekao je bivši trener vratara u Šahtaru Tomislav Rogić.

Šahtar je veliki klub gdje se iznimno pazi na dodatke prehrani koje uzimaju sportaši.

"Moje vrijeme provedeno u Šahtaru iz Donjecka je dvije i pol godine, a medicinska služba Šahtara iz Donjecka posložena je na najvećem mogućem nivou. To je nivo Barcelone i Reala, a liječnici i doktori koji rade u tom klubu, radili su prije pet godina, a sada rade u najvećim mogućim klubovima tipa Chelsea,", objasnio je Rogić.

No, pazi se i u Dinamu pa se ipak dogodio slučaj Ademi. Iako je bio suspendiran, nezavisni laboratoriji su pokazali da su tablete koje je uzimao bile kontaminirane zabranjenom supstancom, a sve se završilo tako da je sportski arbitražni sud smanjio prvotnu kaznu od četiri godine na dvije. Većinu kazne u tom je trenutku Ademi već zapravo odradio, a slijedeći mjesec vratit će se na travnjake.

Teško je povjerovati da bi Darijo Srna uzimao zabranjene supstance s namjerom, a dosadašnji slučajevi već su pokazali da su moguće razne zabune. Ipak, Šahtar je već imao dva slučaja dopinga. Prije pet godina suspendiran je golman Rybka, a prošle godine kažnjen je Brazilac Fred. Oba igrača bila su pozitivna na zabranjeni diuretik.

Za podrobnije informacije o slučaju Darija Srne morat ćemo pričekati službeni Šahtar, UEFA nam je naime odgovorila kako nikada ne komentira optužbe dok njihova tijela ne donesu konkretne odluke.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider