Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rekordna odšteta

Pjaca potvrdio veliki transfer: 'U srijedu je moja zadnja utakmicu za Dinamo'

Dinamo i Juventus dogovorili su se oko transfera Marka Pjace.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako smo sinoć već objavili, Dinamo i Juventus dogovorili su se oko transfera Marka Pjace u redove velikog torinskog kluba.
„U srijedu je moja zadnja utakmica u dresu Dinama. Sretan sam jer me čekaju novi izazovi, ali ujedno tužen jer odlazim iz kluba za koji navijam od malena“, izjavio je Pjaca na današnjem druženju s novinarima u Maksimiru.

Prema informacijama talijanskih medija, Dinamo bi trebao dobiti odštetu od 22.5 milijuna eura, što je rekordan iznos za maksimirski klub. U Torinu očekuju Pjacu na liječničkom pregledu već u četvrtak ili petak, te će se potom priključiti momčadi na tureniji u Australiji. U Juventusu će od nadolazeće sezone igrati dva hrvatska reprezentativca, jer tamo je od prošlog ljeta i Mario Mandžukić.

Nakon dolaska Pjanića, Danija Alvesa i Benatije, Pjaca je četvrto veliko pojačanje „bianconera“ u ovom prijelaznom roku, a kao šlag na vrhu torte trebao bi bito dolazak Gonzala Higuaina, napadača Napolija i argentinske reprezentacije, za kojeg Juve namjerava iskrcati čak 70 milijuna eura. Dakle, Mandžukić će dobiti veliku konkurenciju u napadu Juventusa. Bit će zanimljivo pratiti kako će situacija razvijati.

Poznati talijanski sportski dnevnik podcrtava da je Juventus uspio smanjiti potraživanja Zagrepčana, koji su isprva tražili 25 milijuna eura. Prije nekoliko dana pojavila se informacija u talijanskim medijima da je posljednja prepreka u pregovorima zahtjev glavnog Dinamovog pregovarača Zdravka Mamića, koji je odnedavno u svojstvu savjetnika Uprave „modrih“, da kompletnu cifru isplate odjednom, dok je Juventus tražio da se razlomi na tranše kako je to uobičajeno.

Gazzetta prenosi izjavu Pjacina menadžera Marka Naletilića, koji je objasnio zašto njegov klijent preferira Juve u odnosu na Milan, koji je također pokazao konkretan interes, kada je jedan od čelnih ljudi Milana, Adriano Galliani osobno stigao u Zagreb:
„Milan je na njega ostavio vrlo dobar dojam, razgovora je preko telefona s Gallianijem. Za njega je Galliani top menadžer, ali mogućnost nastupanja u Ligi prvaka od fundamentalnog je značaja“, prenosi Gazzetta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider