Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamov posao stoljeća

Evo što Mamić traži: 'Rekordni' Pjaca s Higuainom napada Ligu prvaka

Dinamo je navodno sklopio dogovor s Juventusom oko transfera Marka Pjace...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marko Pjaca uskoro će postati novi igrač Juventusa, pišu talijanski mediji.
Tuttosport ističe da su čelnici Dinama i Juventusa u globalu sve dogovorili te da je preostala jedino da se utanači dinamika isplate oko 23 milijuna eura koliko će navodno iznositi odšteta.

Talijanski dnevnik piše da pregovore u ime Dinama vodi Zdravko Mamić, koji je trenutačno u ulozi savjetnika Uprave Dinama, te da on zahtijeva trenutačnu isplatu kompletne svote, dok je Juventus želi razbiti u tranše kako je to uobičajeno. Pretpostavlja se da će se dvije strane naći na pola puta.

Za Juventus je najvažnije da uglavi dogovor s Dinamom i na taj način se osiguran od „preotimanja“ od strane Milana i Napolija, koji su također živo zainteresirani za trenutačno najtraženijeg hrvatskog nogometaša. Pjaca bi trebao potpisati ugovor na pet godina uz fiksnu godišnju plaću od 2 milijuna eura plus pola milijuna bonusa.

Pjaca je navodno izrazio želju za odlaskom u Juventus, jer smatra da „bianconeri“ imaju najjaču momčad u Italiji, koja je kadra ravnopravno se boriti i za naslov prvaka Europe. „Stara dama“ osigurala je dolazak Miralema Pjanića, Danija Alvesa i Mehdija Benatije, dok je Pjaca pred vratima, a navodno je vrlo blizu Juvea i Gonzalo Higuain, napadač Napolija i argentinske reprezentacije.

Massimiliano Allegri navodno inzistira na spajanju Higuaina i Pjace s kojima želi napasti Ligu prvaka. Ako Higuain i Pjaca dođu u Juventus, pitanje je što bi to značilo za Marija Mandžukića?

Kako god, ostvarili se Pjacin transfer uz odštetu od 23 milijuna eura, bit će to najveći izlazni transfer Dinama i hrvatskog klupskog nogometa u povijesti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider