Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nabrijani domaćini

Pique spasio Barcu poraza u žestokom derbiju pa poslao poruku mrziteljima

Barcelona je bila jako blizu prvog poraza ove sezone, ali se uspjela izvući.

Slavlje Piquea i suigrača (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U gradskom derbiju 22. kola Primere Espanyol i Barcelona su odigrali 1:1, a Barcelonu je samo osam minuta dijelilo od prvog poraza ove sezone.

Utakmica je odigrana po jakom pljusku i vodom natopljenom terenu, a Espanyol je poveo sredinom drugog dijela kada je taj pljusak iznad RCDE stadiona bio najjači, a uvjeti skoro nemogući za igru. Ubačaj Garcie u 66. minuti sačekao je Gerard i glavom neobranjivo pogodio mrežu.

Barcu je samo osam minuta dijelilo od prvog poraza u Primeri, a u 82. minuti na ubačaj iz kuta najviše je skočio Gerard Pique i izjednačio. Piqueu su domaći navijači zviždali cijelu utakmicu kad god bi dotaknuo loptu, a razlog su njegovi stavovi i podrška nezavisnosti Katalonije. Navijači Espanyola, koji nisu orijentirani prokatalonski, to mu zamjeraju pa su mu zviždali i pogrdno skandirali, ali je Pique došao na svoje nakon izjednačujućeg pogotka, kada im je prstom pokazao da ušute.

VIDEO ----> Espanyol - Barcelona 1:1

Barca je započela bez Lionela Messija i Ivana Rakitića, a Argentinac je ušao u 58. minuti, dok je hrvatski reprezentativac ostao na klupi.

Barceloni je ovo tek četvrti remi nakon 22 kola, ali i dalje vode s 58 bodova, 12 više od Atletica koji ima utakmicu manje, dok je Espanyol 15. s 25 bodova.

Ranije su Getafe i Leganes odigrali 0:0.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider