Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lako je kad pobijediš

Pique brani 'Pedra el clasica' i otkriva kako je Barca nadmudrila Real

Nakon poraza Reala u 'el clasicu', u Madridu se traže krivci. Na najvećem udaru kritike su Iker Casillas i Gareth Bale...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ne prestaju odjeci „el clasica“. Analize i polemike traju i trajat će još neko vrijeme. Kao i obično nakon poraza u sudaru s najvećim rivalom, u Madridu se traže krivci. Netko mora biti „Pedro“. Iker Casillas opet je na udaru kritike. Garethu Baleu se zamjera loša igra, dok se  Casillasa optužuje da je opet "kiksao". Mnogi su mišljenja kako je mogao i morao puno bolje reagirati kod gola Luisa Suareza. To je ključan detalj utakmice. Bio je to pogodak koji je psihički dotukao „kraljeve“, a na kraju se pokazao i pobjedničkim.

VIDEO Pogledajte izljev bijesa na Realovoj klupi: Ide na dušu Casillasa!

Analiza 'el clasica': Barca se opametila ali nešto je gotovo nevjerojatno!

Žučna reakcija Realova trenera vratara WIlliama Vecchija nakon Suarezova gola vrti se na španjolskim tv postajama i portalima. Njegove gestikulacije sugeriraju koga smatra krivcem. Casillas je dobio podršku s neobične adrese, zapravo, kako se uzme, svatko to može tumačiti na svoj način.

U obranu Casillasa ustao je, naime, stoper Barcelone, fetivi Katalonac Gerard Pique.
„Ne pratim situaciju u Realu, ali Iker je za mene idol i totem, dugi niz godina bio je najbolji vratar na svijetu“, kazao je Pique koji je u intervju za ‘El Larguero’ izjavio da navija za Barcelonu od rođenja i da nikada ne bi mogao nositi dres Reala. Pitanje je bi li Pique ovako govorio da je Barcelona izgubila? Netko će reći da je lako, pomalo i licemjerno hvaliti suparničkog igrača kojeg se označuje krivcom za poraz svoje momčadi.

Kako god, Pique je otkrio ono što se moglo jasno vidjeti na travnjaku i o čemu smo pisali u analizi derbija – Barcelona je dosta promijenila stil igre, bolje rečeno značajno je modificirala tradicionalnu „tiki-taku“. Moglo bi se čak reći da su Real i Barcelona zamijenili uloge, uvjetno rečeno. Barca je u zadnjem „el clasicu“ igrala slično kao Real u posljednjih nekoliko godina, dok se Real približio staroj Barci.

„Nikada nisam kritizirao stil igre Reala. Kad smo govorili da Real igra na kontre, činilo se da ih to smeta. To je samo drugi stil igre koji može biti itekako efikasan. Mi smo imali posjed lopte, ali i problem s realizacijom. Real ima sprintere koji odlično igraju na kontre. Mi ove sezone igramo drugačije, imamo drugačiji profil igrača, ali nas još uvijek nitko nije nadvisio u posjedu. Istina, ne držimo loptu u veznom redu kao nekoć, ali zato igramo okomitije i brže prema našem ubitačnom napadu“, zaključio je Pique.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider