Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traži se krivac za poraz

VIDEO Pogledajte izljev bijesa na Realovoj klupi: Ide na dušu Casillasa!

Simptomatična je reakcija trenera vratara Reala kod gola Luisa Suareza…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Natuknuli smo prije „el clasica“ kako bi ishod utakmice ali i sudbina Carla Ancelottija na klupi Reala mogla biti usko vezana s procjenom koga postaviti na vrata u velikom derbiju. Usprkos mnogobrojnih kritika na račun Ikera Casillasa u posljednje vrijeme, talijanski stručnjak ipak se odlučio za kapetana Reala, dok je Keylor Navas opet ostao na klupi.

VIDEO Cristiano Ronaldo provocirao suca: "Sviđa ti se?"

Analiza 'el clasica': Barca se opametila ali nešto je gotovo nevjerojatno!

Najveća dilema uoči 'el clasica': Potez koji bi mogao spasiti ili uništiti Real

Kako to obično biva, nakon poraza u "el clasicu" traži se glavni krivac. Je li Ancelotti pogriješio i hoće li ga ta procjena na kraju skupo stajati? Za odgovor na drugo pitanje treba sačekati kraj sezone, a za prvo mnogi misle da jest, a čini se da tako misle i stručnjaci Real Madrida. Casillas je mogao bolje reagirati kod gola Luisa Suareza. Urugvajac je majstorski primio loptu i dobro pucao, pomogao mu je i Pepe koji se loše postavio, ali mišljenja samo kako gol dobrim dijelom ide i na dušu vratara Reala.

Iako je Suarez pucao iskosa s desne strane pa su mu kutovi bili prilično skraćeni, Casillas se bacio unaprijed kao da brani jedanaesterac. Pokušao se izvući desnom nogom, međutim, inercija ga je odnijela u jednu stranu, ali lopta je otišla u drugu. Ostaje dojam da je mogao zaustaviti loptu rukom da je samo trenutak sačekao.

Sličnog mišljenja je i trener vratara Reala WIlliam Vecchi koji nije krio ljutnju kod gola Suareza. Skočio je kao ofuren, mašući rukama započeo je diskusiju s Ancelottijevim pomoćnikom Giovannijem Maurijem. Nije teško zaključiti što mu je govorio. Vecchi se zapitao zašto Casillas nije pokušao obraniti udarac rukom?

Simptomatično je da je isti trener prošle sezone sugerirao Ancelottiju da na vrata stavi Diega Lopeza. Casillas već duže vrijeme nije onaj stari. Izgubio je sigurnost, previše oscilira, a ni refleksi nisu više kao nekoć. Svaki vratar griješi, ali Casillas je važio za najboljeg ili ponajboljeg vratara na svijetu baš zato što je rijetko griješio. Bi li stari Casillas, onaj od prije četiri-pet godina, primio takav gol? Možda, ali teško. U završnici utakmice imao je dvije-tri odlične obrane, ali mlijeko je već proliveno.

Realovi navijači u nekoliko su navrata ove sezone fićukanjem pokazali što misle o Casillasovim prezentacijama. Mnogi su i prije početka sezone upozoravali da Casillas više ne može biti prvi vratar i da bi inzistiranje na njegovom ostanku moglo skupo stajati Real. Prošle sezone u mnogim situacijama izvukli su ga suigrači, kao primjerice Sergio Ramos u finalu Lige prvaka. Vidjet ćemo kako će završiti ova sezona.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider