Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Istrošena obrana

Real blizu prvog velikog transfera: Ovo su petorica braniča na meti Madriđana!

Real Madrid intenzivno traži pojačanja u svim linijama...

Florentino Perez i Zinedine Zidane udruženim snagama kuju plan kako pojačati Real Madrid. Suočeni s FIFA-inim sankcijama nemaju puno vremena i moraju brzo djelovati. Čini se da su neki transferi pred realizacijom.

Portugalski reprezentativac Andre Gomes praktički je na vratima Santiago Bernabeua. Marca piše da je Real blizu dogovora s Valencijom. Iako je Valencia tražila 65 milijuna eura, odšteta će izgleda biti nešto niža: fiksnih 50 milijuna + deset milijuna u bonusima. Na meti „kraljeva“ navodno je i Leroy Sane, talentirani ofenzivni veznjak Schalkea i njemačke reprezentacije. Na Saneu inzistira Zidane kojem se nogometne performanse mladog Nijemca iznimno sviđaju. Cijena? Prava sitnica! Schalke traži 45 milijuna eura.

Čini se da je Real odustao od Paula Pogbe, zvijezde Juventusa i francuske reprezentacije. Madriđani su se ohladili nakon blijedih Pogbnih partija na Euru. Juve traži 120 milijuna, a Realu se to čini puno previše.
„Volim Pogbin nogomet, ali imamo dobru momčad“, izjavio je Zidane i između redova puno toga poručio.

Problemi u obrani

Kada Real traži pojačanja, onda su reflektori usmjereni prema najvećim zvijezdama, uglavnom ofenzivnim igračima. No, na Bernabeuu intenzivno traže i pojačanja u obrani, spekuliraju španjolski mediji. Sergio Ramos i Pepe već su u pristojnim godinama, dok je budućnost Raphaela Varanea u Realu prilično diskutabilna. Mladi Francuz nije zadovoljan dosadašnjom minutažom i želi mjesto u prvoj momčadi, a to mu Zidane ne može jamčiti. Varanea traže brojni veliki klubovi i Real ga zacijelo može dobro prodati.

Još jedan razlog zašto bi ga se Real mogao riješiti jesu učestale ozljede, koje bi se u narednom razdoblju mogle još intenzivirati. Ako ne bude igrao koliko misli da treba, Varane će biti nezadovoljan, pa kada to sve dovedete u kontekst prethodno napisanog, prodaja je možda najbolje rješenje. Osim toga, ako Real puno potroši na nova pojačanja, nekoga će morati i prodati.

Real ima problem i sa lijevim bokom. Marcelo nema pravu konkurenciju, što se često vidi na njegovim igrama. Znajući da nema dostojnu alternativu, Brazilac prečesto izgleda nezainteresirano na travnjaku. Osim toga, Marcelu obrana nije jača strana, više izgleda kao krilo nego bek, što posebice dolazi do izražaja u jačim utakmicama kada se Real mora i braniti, a ne samo napadati. Kakav je u obrani najbolje se vidi kada igra u brazilskoj reprezentaciji, koja više nije na negdašnjoj razini da sve rješava fantastičnim napadom. Polufinale Svjetskog prvenstva sa Njemačkoj ogledan je primjer.

Petorica braniča na meti Reala

To je samo jedan od razloga zašto Real tako žarko želi dovesti svoju staru želju Davida Alabu iz Bayerna. Takav igrač nasušno nedostaje Realu. Austrijski reprezentativac iznimno je polivalentan, odlično igra s obje noge pa može pokriti više pozicije, od lijevog i desnog boka do krilnih pozicija. Ako ga i odluči prodati, što baš nije vjerojatno, pretpostavlja se da ga Bayern ne bi pustio ispod 50 milijuna eura.

Sljedeći na listi je Marquinhos. Brazilski stoper nezadovoljan je u PSG-u i želi otići. Još u proljeće se spekuliralo da ga je zakaparila Barcelona, no nešto se iskomliciralo. Treći „pik“ je Shkodran Mustafi, stoper Valencije i njemačke reprezentacije. Navodno se jako sviđa Zidaneu. Može se reći da je mlad, ima 24 godine i na meti je brojnih velikih klubova.

Četvrti je Jose Gimenez. Mlađahni urugvajski stoper imao je sjajnu sezonu u redovima Atletico Madrida. Transferi iz redova ljutog gradskog suparnika uvijek se teško realiziraju zbog niza razumljivih razloga, ali čelni ljudi Reala i Atletica otoplili su odnose u zadnje vrijeme. Razlog zbog čega bi se „rojiblancosi“ mogli odlučiti na prodaju jest taj što Urugvajcu ugovor istječe 2018. pa je ovo ljeto najbolja šansa za bogati transfer.

Posljednji na listi mogućih transfera obrambenih igrača jest Thiago Silva. To je i najmanje realna opcija, jer teško da će PSG pustiti jednu od svojih glavnih zvijezda, no nije i nemoguća misija. Brazilac ima 31 godinu i ovo ljeto je možda i zadnji vlak PSG-u da na njemu uzme velike novce. Neki će reći da „pariški šeici“ imaju i previše novca, međutim, treba imati na pameti da moraju trošiti u gabaritima koji im dopušta UEFA-in „financijski fair-play“. Drugim riječima rečeno, ako budu bogato kupovali, nekoga će morati i prodati. Slična priča kao i kod Reala s Varaneom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider