Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sinove pozvao

Žestoka svađa u Realu, Zidane se opasno razljutio: Evo koga on želi dovesti!

Zinedine Zidane i Florentino Perez sukobili su se oko izbora mladih igrača Reala koje treba voditi na pripreme u Kanadu.

Real Madrid je u subotu započeo pripreme za novu sezonu. Uoči puta za Montreal na prozivci su se pojavili igrači koji nisu sudjelovali sa svojim reprezentacijama na Copa Americi i Euru, njih tek dvanaestorica. Stoga je Zinedine Zidane popunio momčad s igračima iz omladinskog pogona, a među njima su i njegova dva sina, Enzo i Luca.

Neymar 'zapalio' Madrid i šokirao Barcelonu: Ovo će izazvati veliku buru!

Enzo je napunio 21 godinu, već je trenirao s prvom momčadi pa to i nije preveliko iznenađenje, no Luca je tek 18-godišnjak i neki se analitičari u španjolskoj čude da je on prvi izbor za zamjenskog vratara. Među pozvanim mladcima našao se i Martin Odegaard, norveško „čudo od djeteta“ koje se baš i ne razvija prema očekivanjima čelnika Reala. Odegaard je kao 16-godišnjak u pompoznom transferu stigao u Real početkom prošle godine iz Stromsgodseta za odštetu od 2.5 milijuna eura.

Najavljen je kao ponajveći svjetski talent u svojem uzrastu i očekivalo se da će dobiti zamjetnu minutažu. No, prvo Carlo Ancelotti, pa potom Rafael Benitez i naposljetku Zinedine Zidane nisu bili istog mišljenja kao i čelnici Reala, koji su svu trojicu trenera pritiskali da ga više koriste.

Odegaard mora na pripreme

Prema pisanju španjolskih i francuskih medija, predsjednik Reala Florentino Perez postavio je pred Zidanea ultimativni zahtjev da Odegaard mora biti u momčadi koja će putovati na pripreme u Kanadu. Zidane ga nije htio voditi pa je došlo do konflikta između trenera i predsjednika. Zidane se navodno opasno razljutio. U Odegaardovu ugovoru postoji stavka prema kojoj mladi Norvežanin mora trenirati s prvom momčadi barem pet dana u tjednu, a francuskom treneru se to nikako ne sviđa.

Perez u Odegaardu vidi veliki marketinški potencijal na bogatom norveškom tržištu i želi da što prije stasa u veliku zvijezdu. Zidane, čini se, nema neko previsoko mišljenje o Odegaardu. Mišljenja je da Norvežanin nije takva klasa da može preskakati stepenice te da se još treba kaliti u Castilli pa tek kada se tamo dokaže da se priključi prvoj momčadi.

Zidane želi Sanea

Zidane bi u međuvremenu rado posegnuo za mladim i potentnima igračima na njemačkom tržištu. Njemu se navodno jako sviđa Leroy Sane, 20-godišnji ofenzivni vezni Schalkea. Sane ima iskustvo igranja u jakoj njemačkoj ligi, a dobio je čak i ponešto minuta u njemačkoj reprezentaciji. Sane je praktički gotov igrač i Zidane smatra da bi Realu odmah dobro došao, a s obzirom da je vrlo mlad, Real bi na njega mogao računati u sljedećih desetak godina.

„Mala“ je razlika u tom što bi Sane stajao Real najmanje četrdesetak milijuna eura, a možda i više jer ga žarko žele Manchester City i Bayern. Pretpostavlja se da će Real ozbiljno krenuti po Sanea ako se odluči prodati Jamesa Rodrigueza ili Isca, dok će Andre Gomes navodno biti prvo pojačanje Reala ovoga ljeta.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider