Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez dlake na jeziku

Neymar 'zapalio' Madrid i šokirao Barcelonu: Ovo će izazvati veliku buru!

Zvijezda Barcelone Neymar izaziva polemike u Španjolskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zvijezda Barcelone Neymar nema dvojbe: Cristiano Ronaldo je najveći kandidat za osvajanje Zlatne lopte.
„Osvojio je Ligu prvaka s Real Madridom, a s Portugalom je postao prvak Europe. Nema dvojbe da je Ronaldo veliki nogometaš“, izjavio je Neymar za brazilske medije. Ovu su izjavu katalonski mediji elegantno prešutjeli, dok je madridski ističu u prvi plan i naglašavaju da bi mogla izazvati buru na Camp Nouu.

Žestoka svađa u Realu, Zidane se opasno razljutio: Evo koga on želi dovesti!

Real izabrao prvo veliko pojačanje: Ronaldo ushićen, Modrić može odahnuti

Neymar je u istom intervju potvrdio da je imao nekoliko ozbiljnih ponuda prije nego što je produžio ugovor s katalonskim klub, ali da nije ozbiljno razmišljao napustiti Barcelonu.
„Barcelona je moj dom, tu sam sretan“, podcrtava Neymar i potvrđuje svoju odanost katalonskom klubu, no očito se ne libi izreći mišljenje koje se neće svidjeti mnogim navijačima Barcelone, a možda ni najvećoj zvijezdi Barcelone Lionelu Messiju, kojem je Ronaldo najveći suparnik u borbi za status najboljeg nogometaša današnjice.

Neymar i Ronaldo javno se vole

Neymar i Ronaldo u nekoliko su navrata na javnoj sceni pokazali da se uzajamno poštuju i cijene. Brazilac nema ni neki posebno odbojni stav prema Real Madrid, što su madridski mediji posebice potencirali u spekulacijama oko navodnih pregovora Neymara i predsjednika Reala Florentina Pereza prije no što je Brazilac produžio ugovor s Barcelonom.

Neymar je cijelo vrijeme odbacivao tvrdnje da koketira s Realom, no isto je tvrdio i za ostale klubove, pa je sada ipak priznao da je imao ozbiljne ponude na stolu. Je li i Real doista bio u igri, možemo samo pretpostavljati, jer službene potvrde, jasno, nema, ali razvoje situacije i Neymarov odnos prema madridskom klubu govori da je to sasvim moguće.

Diario Gol izvukao je još jedan recentni detalj na površinu. Navodno je Neymar preporučio Gabrielu Jesusu, velikom brazilskom talentu oko kojeg se vodi žestoka bitka između Reala i Barcelone, ali i Juventusa, PSG-a i Manchester Uniteda, da radije izabere Real nego Barcelonu. Prema toj informaciji, Neymar smatra da je za 19-godišnjeg napadača bolje da izabere klub u kojem će imati veću minutažu, a pokraj njega, Messija i Luisa Suareza teško da će se naigrati u Barceloni.

Gabriel Jesus najbliži Realu

Ovo sigurno neće dobro leći čelnim ljudima Barcelone, a za navijače Barcelone više je nego šokantno. Mnogi su u nevjerici, jer teško im je "provariti" da zvijezda Barcelone usmjeruje talentirane nogometaše prema najvećem konkurentu. 

Jesus je potvrdio da je dobar prijatelj s Neymarom i da se obvezno nađu kada je ovaj u Brazilu.
„Neymar je velika zvijezda i sjajan igrač, ali nije mi najveći uzor. To je Ronaldo, naš brazilski 'Fenomeno', s njegovim stilom igre se najviše identificiram“, kaže 19-godišnji napadač Palmeirasa, koji stilom igre mnoge podsjeća na Ronaldinha, iako mu je Ronaldo uzor.

Neponovljivi brazilski napadač smatra kako je pred Jesusom svjetska karijera, a do njegovog se mišljenje na Santiago Bernabeuu jako drži. U Madridu ove izjave Jesusu uzimaju kao jasan signal gdje naginje. Real planira iskrcati za Jesusa tridesetak milijuna eura kako bi riješio sve dileme i potukao konkurente. Plan je da ga se otkupi ovog ljeta te da ostane u Palmeirasu na posudbi do kraja godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider