Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real ulazi u utrku

VIDEO Ovo je Barcina lista pojačanja: 'Novi Ronaldinho' blizu Camp Noua

Katalonski mediji kalkuliraju s desetak imena koja se nalaze na Barceloninoj listi pojačanja, a prvi izbor je mladi Brazilac - Gabriel Jesus.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona intenzivno radi na popunjavanju kadrovske križaljke. Trenutačno je na Camp Nouu u prvom planu dovođenje jednog ili možda dvojice napadača koji bi bili dostojna zamjena za Lionela Messija, Neymara i Luisa Suareza.

Barcelonin napadački trio prošle je sezone bio preopterećen minutažom, što je jedan od razloga zašto su Katalonci „zaštekali“ u finišu sezone. Luis Enrique u nadolazećoj sezoni želi imati na klupi kvalitetnog napadača koji bi u svakom trenutku bio spreman ući na travnjak i odigrati važnu rolu u slučajevima kada se odluči odmarati jednu od tri najveće zvijezde kluba.

E sad, na tržištu i nije lako naći takvog igrača, dakle kvalitetnog a opet spremnog da bude zamjena. Onaj tko se odluči doći u Barcelonu mora biti spreman na grijanje klupe tijekom najvećeg dijela sezone, a to nikome nije odveć drago. Stoga Barcelona i ne računa na to da će dovesti neku veliku zvijezdu, već prije svega cilja na mlade i potentne napadače te iskusnije igrače koji ne bi imali ništa protiv da u smiraju karijere navuku dres jednog od najvećih svjetskih klubova i osvoje još poneki trofej. Ukratko rečeno Barceloni bi idealno legao neki novi Henrik Larsson i još jedan perspektivni napadač koji bi bio spreman čekati i učiti.

Barca i Real u utrci za Gabrielom Jesusom

Katalonski mediji kalkuliraju s desetak imena koja se nalaze na Barceloninoj listi.
Prvi kandidat veliki je talent brazilskog nogometa, 19-godišnji napadač Palmeirasa Gabriel Jesus. Barcelona je daleko odmakla u pregovorima sa slavnim brazilskim klubom i kako pojedini katalonski mediji procjenjuju, Jesus je nadomak Camp Noua.

Kataloncima je ta informacija posebice „slatka“ jer je za istog igrača živo zainteresiran i Real Madrid. Doznavši da se Barca šulja oko Jesusa, Florentino Perez navodno je odmah reagirao i u Brazil poslao svoje predstavnike kako bi osujetio plan najvećeg rivala. Katalonski mediji konstatiraju kako je Perez opet zakasnio, kao i u slučaju Neymara, te da je Jesus na putu za Camp Nou.

Jesus se trebao naći u kadru brazilske reprezentacije za nedavno završenu Copu, no ispao je iz momčadi zbog toga što nije na vrijeme ishodio američku vizu. Međutim, pozvan je u reprezentaciju za predstojeće Olimpijske igre u Riju. Prema stilu igre uspoređuje ga se s bivšim Barcinim asom Ronaldinhom.

S obzirom na repertoar poteza koji se mogu vidjeti na video zapisima, doista nije pretjerana usporedba. Odlikuje se sjajnom tehnikom, ali i radnim navikama. Prije svega je napadač, ali može igrati i na krilu. "Pravi" Ronaldo predviđa mu veliku karijeru i skori status svjetske zvijezde. Bili živi pa vidjeli.

Od mlađih igrača na meti Barcelone navodno su još: Luciano Vietto (Atletico Madrid), Arkadiusz Milik (Ajax), Anwar El Ghazi (Ajax), Santi Mina (Valencia) i Adalberto Peñaranda (Granada), a od starijih: Kevin Gameiro (Sevilla), Fernando Llorente (Sevilla), Lucas Pérez (Deportivo La Coruna), Alvaro Negredo (Valencia) i Charles (Malaga). Ljetni prijelazni rok tek se zahuktao, do kraja je ostalo još mjesec dana i sve mogućnosti su još uvijek otvorene.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider