Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tiki-taka u engleskoj

VIDEO Gotovo je: Pep Guardiola od ljeta u Manchester Cityju!

Engleski nogometni klub Manchester City potvrdio je da na ljeto klupu preuzima Pep Guardiola...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čileanac Manuel Pellegrini otkrio je na konferenciji za novinare da broji posljednje mjesece na klupi Manchester Cityja.

"Moj posao u Manchester Cityju završava 30. lipnja. Bilo je puno špekulacija i to nije dobro za klub. Zato sam rekao igračima, a sada i vam", rekao je čileanski trener na odlasku Manuel Pellegrini.

Čileanac je na klupu 'građana' sjeo 2013. godine i od tada je osvojio prvenstvo i Liga kup. Zanimljivo, Pellegrini je najavio svoj odlazak u trenutku kada je još uvijek u igri za maksimalna četiri trofeja. Nakon Pellegrinija i City je potvrdio njegove riječi.

"Manchester City može potvrditi da je posljednjih tjedana vodio i u konačnici finalizirao pregovore oko dolaska Pepa Guardiole na klupu MCFC-a za sezonu 2016/2017. Ugovor koji će potpisati vrijedit će tri godine. Zbog poštovanja prema Pellegriniju i igračima klub je odlučio izaći u javnost i skinuti veliki teret s leđa cijele momčadi. Manuel je bio za maksimalnu suradnju u ovoj situaciji i sam je želio da se konačno objavio ova vijest pa da se mogu koncentrirati samo na nogomet do kraja ove sezone", stoji u priopćenju Cityja.

Guardiola je još prije samo tjedan dana odbacio nagađanja da je potpisao ugovor s bilo kojim klubom, te se čak ispričao svim menadžerima u Engleskoj jer je otvoreno rekao da želi raditi u Premierligi. Na trenutak se učinilo da će borba za njegov potpis biti neizvjesna utrka između Cityja, Uniteda i Chelseaja, no u konačnici je sve ispalo onako kako se i pretpostavljalo.

Guardiola će u City stići kao bivši trener Bayerna, s kojim je, kao i Pellegrini, još uvijek u igri za sve trofeje u ovoj sezoni. Španjolac je s Bayernom osvojio dvije Bundeslige, jedan DFB Pokal, UEFA-in superkup i FIFA Klupsko svjetsko prvenstvo.

Guardiola je u 384 utakmice koje je vodio kao trener Barcelone i Bayerna osvojio 19 trofeja. Drugim riječima, Španjolac osvoji trofej svakih 20 utakmica!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider