Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'ništa nije potpisano'

Guardiola se ispričao: 'Žao mi je. Nisam želio nikoga uvrijediti'

Pep Guardiola uputio je ispriku svim menadžerima u Premierligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajni španjolski nogometni strateg Pep Guardiola uputio je javnu ispriku svim menadžerima u Engleskoj koje je moguće uvrijedio zbog svoje izjave da dolazi voditi klub u Premierligi.

"Žao mi je. Nisam želio nikoga uvrijediti. Cijelu svoju karijeru iznimno poštujem svoje kolege i stoga ponavljam - žao mi je! Nije mi bila namjera ikoga uvrijediti i naravno da sam još uvijek koncentriran na Bayern. Naravno, ali to ne mijenja činjenicu da iduće sezone neću biti ovdje. Dok ne potpišem hipotetski ugovor s nekim klubom ne mogu ništa više reći na tu temu", rekao je Guardiola na konferenciji za novinare nakon posljednjeg treninga Bayerna koji se za nastavak sezone pripremao u Kataru.

Podsjetimo, prije svega tjedan dana Guardiola je objasnio razlog zbog kojeg nakon tri sezone napušta München.

"Želim trenirati momčad u Premierligi i to je glavni razlog zbog kojeg nisam produljio ugovor s Bayernom. Volim upoznavati nove gradove, restorane, ljude, stadione. To su moji primarni razlozi zbog kojih odlazim", rekao je tada Španjolac.

Ta njegova objava naišla je na gomilu kritika, jer ista pod pritisak stavlja menadžera Manuela Pellegrinija, stratega Manchester Cityja s kojim se najviše povezuje Guardiolu. Međutim, Čileanac zbog toga nije ni najmanje zabrinut.

"Ma ne. Istina je takva da nisam zabrinut zbog njegovih riječi i nema razloga za ispriku. Nemam se zbog čega brinuti. Ja ove sezone želim osvojiti naslov engleskog prvaka i ostati do kraja u svim ostalim natjecanjima, te ih ako je moguće osvojiti", komentirao je Pellegrini.

Guardiolu se najviše povezuje sa Cityjem zbog njegove prijašnje suradnje s aktualnim zaposlenicima kluba iz Manchestera, prije svega Txikijem Begiristainom. Drugi klubovi s kojima se Guardiola povezuje su Chelsea, koji trenutno radi s privremenim riješenjem Guusom Hiddinkom, Manchester United (gotovo otpisani Louis van Gaal) i Arsenal, koji vodi neuništivi Arsene Wenger.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider