Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'hvala svima, ali...'

VIDEO Guardiola otkrio gdje će iduće sezone raditi i zašto je odbio Bayern

Pep Guardiola otkrio je razlog zbog kojeg napušta Bayern i gdje će iduće sezone raditi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan uoči odlaska u Katar na zimske pripreme trener minhenskog Bayerna Pep Guardiola razgovarao je s novinarima. Sjajni španjolski strateg konačno je progovorio o razlozima zbog kojih je odlučio ne produljiti suradnju s bavarskim klubom, ali ponovno nije otkrio koji će sastav preuzeti. No potvrdio je nagađanja da odlazi u Englesku.

"Želim trenirati momčad u Premierligi i to je glavni razlog zbog kojeg nisam produljio ugovor s Bayernom. Volim upoznavati nove gradove, restorane, ljude, stadione. To su moji primarni razlozi zbog kojih odlazim", rekao je Guardiola.

"Shvaćam ljude koji govore da moj posao u Bayernu nije savršen ukoliko ne osvojim Ligu prvaka. Ali ja ne mislim tako. Doživjeti samo jedan domaći poraz u tri godine znači i više od osvajanja Lige prvaka. Moj primarni zadatak je učiniti ove igrače boljima", kaže Guardiola koji je umanjio svoj značaj u povijesti bavarskog kluba.

"Ja ću biti samo mali dio Bayernove velike povijesti. Kao što je Thomas Müller rekao: 'Bez obzira tko je trener mi igrači ćemo uvijek davati sve od sebe za klub'. Zahvalan sam Karl-Heinzu Rummeniggeu i klubu što su me htjeli zadržati, no meni je u karijeri potreban novi izazov. Potreban mi je pritisak da bih davao sve od sebe.", otvoreno je priznao Španjolac.

"Trenutno imam nekoliko ponuda na stolu, no nijednu još nisam prihvatio. Kada potpišem ugovor s jednim od kluba isti će vas o tome obavijestiti", zaključio je sjajni trener.

Guardiola je s Bayernom u dvije i pol godine osvojio dvije Bundeslige, te je na pragu da osvoji i treću. Uzeo je jedan DFB Pokal, UEFA-in superkup i FIFA Klupsko svjetsko prvenstvo.

Prema mišljenju mnogih Guardiola će na kraju ove sezone preuzeti Manchester City...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider