Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
od obrane do napada

Man City se sprema za Guardiolu: Koga žele, a tko mora otići

U jeku borbe za naslov, Manchester City se već polako priprema za novo razdoblje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Situacija s dolaskom Pepa Guardiole u Manchester City ima neke sličnosti s onom od prije tri godine kada je preuzimao Bayern. Iako nikakvih potvrda još nema, City je najveći favorit za dovođenje katalonskog trenera na svoju klupu, a navodno su u igri Man United i Chelsea.

Guardiola se prije nekoliko dana ispričao svim svojim engleskim kolegama zbog otvorenog priznanja da stiže u Premierligu. Jer, ti ljudi moraju raditi i boriti se naslov, a znaju da ih možda čeka otkaz. Vjerojatno je najgore Manuelu Pellegriniju kojeg su svi već otpisali, a on se bori za titulu. Bila bi to druga u njegove tri godine i opet će morati otići.

U međuvremenu, engleski mediji pokušavaju saznati što se događa u Cityju jer špekulacija oko novih igrača svakim je danom sve više. Neki čak idu toliko daleko da otvoreno pišu kako Guardiola svom prijatelju u klubu, direktoru za nogometna pitanja Txikiju Begiristainu šalje 'želje i pozdrave'.

Tko su žrtve - osim Pellegrinija?

Telegraph donosi kako bi ta križaljka trebala izgledati. Krenimo od napada gdje City, ili možda Guardiola, želi Sergiju Agueru dodati potporu koja nije – Wilfried Bony. Napadač iz Obale Bjelokosti nije se istaknuo u nebesko plavom dresu a zbog čestih Aguerovih ozljeda imao je itekako prilika da to učini.

Velika želja je navodno Thomas Müller, ali on se već izjasnio kako neće biti jedan od onih koji će poći za Guardiolom. Kad su u pitanju šeici uvijek se spominje i 'nemogući' dolazak Messija, a realnije je da dovedu ovogodišnji hit Jamieja Vardyja. Bony može otići i za mneje nego što je doveden (28 milijuna funti), a u redu stoje njegov bivši klub Swansea i Everton ako ih napusti Romelu Lukaku.

Neki veznjaci također će morati otići poput Jesusa Navasa ili Samira Nasrija. Sredinu veze City bi htio pojačati nogometašem kojeg gotovo svi žele Ilkayom Gundoganom, ali za njega će se morati potući s mnogima.

Želje poznate, ali će se morati jako potruditi da ih dobiju

U obrani će najveća žrtva biti skupi Eliaquim Mangala koji je umalo poslan u Valenciju kao zamjena za Otamendija. Dobio je drugu priliku i nekako je opća ocjena da je nije iskoristio. Neće više biti niti 35-godišnjeg Martína Demichelisa jer mu istječe ugovor. Oporavljenom kapetanu Kompanyju i spomenutom Otamediju trebali bi se pridružiti dvije nove stoperske zvijezde.

Obje želje Cityja žele mnogi klubovi. John Stones na meti je Chelseaja, Uniteda i Cityja te će on ovog ljeta biti jedna od najvećih priča prijelaznog roka. Druga želja je francuski Bask Aymeric Laporte koji će biti prva meta Barce za pojačavanje obrane.

Pepu Guardiolu bit će jako važne pozicije na bokovima. U Bayernu je htio Kevina de Bruynea, ali Bavarci nisu htjeli dati koliko i City. Slično je i sa Sterlingom pa su te pozicije osigurane. No, na bekovskim pozicijama bit će promjena jer Katalonac tamo želi nešto drukčije tipove igrača kakve sad ima City usprkos tome što Bacary Sagna igra možda i sezonu života.

Zasad se bekovske želje ne spominju, pa vam prepuštamo da sami pronađete neke ofenzivne bočne braniče kakve želi Guardiola…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider