Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
realne želje

Guardiolin popis raste: Zbog njega će ući u bitku sa svojima iz Barce

Svakim danom strani mediji sve više špekuliraju s imenima koja će Pep Guardiola dovesti u, pretpostavlja se, Manchester City.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako za to nikakve potvrde još nema, novinari diljem Europe potpuno su uvjereni kako će Pep Guardiola od sljedeće sezone voditi Manchester City. Sve druge opcije, poput gradskog rivala Uniteda, Chelseaja ili Arsenala, polako otpadaju i čini se da je veza katalonskog stručnjaka s bivšim mu suradnicima iz Barcelone Txikijem Begiristainom i Ferranom Sorianom jača od svih ponuda.

Upravo je ovaj dvojac, mozak Man Cityja, na zadatku okupljanja nove momčadi engleskog kluba. Čini se kako u svlačionici Etihada već stanuju mnogi igrači koji su po želji Guardiole kao što su Sergio Aguero, David Silva, Raheem Sterling (kojeg je htio dovesti u Bayern, ali Bavarcima je bio preskup) te Kevin de Bruyne.

No, naravno da bivši strateg Barce i današnji Bayerna želi dodatno pojačati momčad. Ferran Soriano po nekim je izvještajima već boravio u Madridu kako bi praktički dao ultimatum Realu oko transfera Isca. Nije on jedini koji je na radaru od nekih realnijih pojačanja.

Guardiola bi htio u Manchester dovesti nekoga od Barcinog trija MSN, ali su za to male šanse. Ali, Ilkay Gundogan i Aymeric Laporte su realna pojačanja. City će sigurno moći Borussiji ponuditi više od primjerice Liverpoola za Gundogana. Želi ga i Barcelona, ali ne kao francuskog Baska Laportea oko kojeg će, čini se, na ljeto nastati pravi rat između katalonskog kluba i trojca koji je Barcu dva puta odveo na krov Europe prije nekoliko godina.

City ipak ima jednu veliku prednost, a to je novac. 50 milijuna eura bi mogao tražiti Athletic Bilbao, a sumnjamo da će Barca baš toliko htjeti platiti za braniča. No, katalonski mediji tvrde da tek drugi igrač iz Francuske koji je zaigrao za Athletic (nakon Bixentea Lizarazua) želi zaigrati za Barcelonu.

Još se jedan igrač spominje kao mogući transfer sljedećeg ljeta. To je apsolutni Guardiolin ljubimac Thiago Alcantara. Legitimnog nasljednika Xavija odveo je iz Barcelone u Bayern, a sada ga želi povesti dalje za sobom. Koliko je često ozlijeđen, vjerojatno se u Münchenu ne bi ljutili (uz poveću odštetu), ali zadnja će biti ona Carla Ancelottija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider