Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
još 'sitni' detalj

Otvorena vrata za povratak Karima Benzeme u reprezentaciju

Karim Benzema mogao bi uskoro ponovno navući reprezentativni dres...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Francuskog nogometnog saveza (FFF) Noel Le Graet 'otvorio je vrata' za povratak napadača Karima Benzeme u reprezentaciju kada pravni postupak protiv njega bude završen.

FFF je suspendirao Benzemu na neodređeno vrijeme u prosincu 2015. nakon što je protiv njega pokrenuta istraga zbog ucjenjivanja suigrača Mathieua Valbuene videosnimkom seksa. Benzema je odbacivao sve optužbe, ali je zbog suspenzije propustio nastup na Europskom prvenstvu.

Predsjednik FFF-a je kazao da napadač smije nastupati za reprezentaciju, ali da će konačnu odluku o tome donijeti izbornik Didier Deschamps.

"Protiv sam doživotnih kazni. Benzema mora proći kroz sudove, nećemo riskirati", rekao je Le Graet za "L'Equipe" u nedjelju.

"On je već propustio Euro, i to je nešto. Kada slučaj bude gotov pred sudom, Didier će odlučiti hoće li ga vratiti u momčad", dodao je.

Za sada još nema datuma za Benzemin slučaj pred sudom.

Benzema trenutačno ne igra ni za Real Madrid jer se oporavlja od ozljede kuka.

Od Eura, Benzema je propustio prijateljski susret Francuske i Italije igran u četvrtak u Bariju koju su Francuzi dobili s 3-1, a neće igrati ni kvalifikacijsku utakmicu protiv Bjelorusije u utorak.

On je trenutačno osmi najbolji strijelac Francuske sa 27 golova u 81 utakmica odigranih za reprezenatciju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider