Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
skandal eruptirao

Benzema službeno OPTUŽEN za ucjenu suigrača seks vrpcom, prijeti mu zatvor!

Nevjerojatne vijesti stižu iz Francuske gdje je glavna vijest u sportskim medijima skandal oko ucjene Mathieua Valbuene i umiješanost Karima Benzeme.

Karim Benzema je nakon noći provedene u istražnom zatvoru jutros saslušan na sudu u Yvelinesu kraj Pariza. Ako je netko jučerašnju vijest o njegovom uhićenju shvatio olako, danas će na istu stvar ipak drukčije gledati. Jer, cijela stvar oko umiješanosti u ucjenu suigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuene stigla je i do optužnice.

Francuski mediji javljaju kako je Benzema službeno optužen za ucjenu suigrača Mathieua Valbuene!

Zvijezda Real Madrida je puštena na uvjetnu slobodu i zabranjen mu je svaki kontakt s nogometašem Lyona. Sumnjiči ga se za 'krimalno djelo i pripremu kriminalnog djela, u ovom slučaju ucjene, za koje je predviđena kazna do pet godina zatvora', javlja L'Equipe.

Podsjetimo, jutros su francuski mediji pisali kako je 27-godišnja zvijezda Reala priznala umiješanost u cijeli slučaj. Le Parisien i brojni drugi mediji pisali su kako je Benzema priznao da je pomogao svom prijatelju iz djetinjstva (kojem je, kako tvrdi, htio vratiti uslugu), preko kojeg su trojica ucjenjivača pokušala stupiti u kontakt s Valbuenom upravo putem Benzeme.

Benzema se osjeća nevinim

Napadač Reala je, pišu mediji, priznao istražiteljima kako je rekao suigraču iz reprezentacije na okupljanju u listopadu da kontaktira isključivo s njegovim prijateljem. Benzema tvrdi da je pokušao pomoći svom prijatelju, te da nije razmišljao o posljedicama za Valbuenu.

No, njegov odvjetnik Sylvaian Cormier je ispred suda oštro odbacio pokušaj ucjene, iako je njegov klijent priznao da je imao ulogu u cijelom slučaju.

''Karim Benzema se osjeća nevinim i suosjeća sa svojim prijateljem Valbueneom. On nije sudjelovao u ucjeni. On je osumnjičenik, ali nadam se kako će se što prije dokazati njegova dobra volja u cijelom slučaju. Ova optužba nema nikakvog smisla'', poručio je njegov odvjetnik medijima.

Ključan detalj: Je li ga nagovarao ili 'samo' prenio poruku?

Podsjetimo, Valbuena je ucjenjivan zbog seks snimke koja je bila na njegovom starom telefonu. Trojac koji se dokopao telefona tražio je od nogometaša Lyona veću svotu novca, a Benzema je sudjelovao u cijeloj priči tako što je suigrača u reprezentaciji upoznao sa situacijom.

Ukoliko tužiteljstvo dokaže kako je Benzema nagovarao Valbuenu da plati ucjenjivačima, a ne samo da ga je obavijestio o postojanju snimke i ucjeni, mogao bi biti i osuđen za sudjelovanje u ucjeni zajedno s uhićenim trojcem u Lyonu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider