Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kaos u Gradskom vrtu

Osijek ostao bez predsjednika: Tolj podnio ostavku!

NK Osijek prolazi kroz najteže dane novije povijesti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon predblagdanske runde Osijek je uoči posljednje četvrtine (devet kola) prvenstva na posljednjem mjestu HNL-a što je sama po sebi vijest za uzbunu u jednom od samo četiri kluba (uz Dinamo, Hajduk i Rijeku) koji sudjeluju u svim sezonama HNL-a od njegova osnutka.

Novi težak udarac stigao je ove srijede, jer Osječani su ostali bez predsjednika nakon što je ostavku podnio Slobodan Tolj. Oglasio se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Kasno sinoć sam dobio informaciju, a ponovljena mi je i jutros od mojih stranačkih kolega iz HDZ-a, da će gradonačelnik Ivan Vrkić zatražiti moju smjenu u Upravi Vodovoda. To je povod i razlog moje odluke da se povučem s čelne funkciju u NK Osijeku.

Naime, ukoliko institucionalno nemam „težinu“ u kolektivu i najvećoj gradskoj tvrtki koja je u svojoj djelatnosti među najboljima u Hrvatskoj, onda je deplasirano nastaviti obnašati funkciju koju imam i u Klubu. Naime, ne želim mu biti ni u kojem smislu opterećenje i kočnica. Poštujem gradonačelnikovu odluku, on naravno ima pravo birati suradnike i vjerujem da u svojim razmišljanjima i planovima ima osobu koja će se prihvatiti posla na dobrobit Nogometnog kluba Osijek i rješavati probleme koji su se godinama gomilali.

Upoznao sam kolege u Nadzornom odboru našeg prvoligaša sa svojom odlukom i zamolio ih da nastave raditi i postupati u interesu Kluba koji bi trebao biti iznad svih nas. Svima im se ovom prigodom zahvaljujem, kao i igračima, trenerima, cjelokupnoj radnoj zajednici, našim vjernim navijačima, posebice Kohorti, kao i medijima na korektnoj suradnji i praćenju svega što smo zajednički radili i stvarali. Nadam se da će svi sa istim žarom nastaviti djelovati u korist NK Osijeka kako bi on sačuvao prvoligaški status, uz sanaciju svima dobro poznatih problema s kojima je duže vrijeme suočen", priopćio je Tolj.

Osijek se tako, uz rezultatsku, našao i u kadrovskoj krizi dva dana uoči gostovanja kod Lokomotive u Kranjčevićevoj (petak, 18:00).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider