Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ispraćen ovacijama

Oproštaj istinske legende: "Prvi i zadnji put da će svi vidjeti da plačem"

U predvečerje kontinentalnog prvenstva favoriti pobjeđuju u prijateljskim utakmicama.

Oproštaj Tima Cahilla (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U prijateljskim utakmicama igranim u utorak pobjede su upisale najjače selekcije Azije - Japan, Australija i Južna Koreja, koje u siječnju očekuje Azijsko prvenstvo.

Australci su u Sydneyu s 3:0 nadigrali Libanon golovima Martina Boylea (2) i Mathewa Leckiea, no najviše pljeska dobio je legandarni 39-godišnji Australac Tim Cahill, koji se oprostio u svom 108. nastupu za reprezentaciju, za koju je zabio 50 golova. Cahill je u karijeri igrao za Everton, Millwall i NY Bulse, a trenurno igra za indijsku momčad Jamshedpur.

"Ovo je vjerojatno prvi, ali i zadnji puta da će svi vidjeti da plačem", bio je emocionalan Cahill nakon dvoboja.

Južnokorejanci su u australskom Bribaneu slavili protiv Uzbekistana s uvjerljivih 4:0 pogocima Nama (9), Hwanga (24), Moona (70) i Suka (82). Novi izbornik Južnokorejanac Portugalac Paolo Bento tako je ostao neporažen i u šestom dvoboju.

Japanci su također s 4:0 kod kuće pobijedili Kirgistan, a strijelci su bili Yamanaka (3), Haraguchi (20), Osako (72) i Nakajima (78).

Na Azijskom prvenstvu, koje započinje 5. siječnja, Australija igra u skupini s Sirijom, Palestinom i Jordanom, Japan je u grupi s Uzbekistanom, Omanom i Turkmenistanom, a Južna Koreja će igrati s Kinom, Kirgistanom i Filipinima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider