Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neće na pripreme

Kraj priče! Ohandza odbio zadnju ponudu Hajduka, na ljeto odlazi

Višemjesečni pregovori ipak nisu rezultirali dogovorom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je poslao novu, poboljšanu ponudu, a Franck Ohandza je odbio i neće biti ništa od potpisa ugovora.

Splićani su nudili Ohandzi mjesečnu plaću od 10.000 eura te bonus ukoliko po sezoni skupi barem 25 nastupa. S tim bonusom bi njegova godišnja gaža iznosila preko 200.000 eura, na što treba dodati i bonuse za golove i asistencije. Međutim, Ohandza i njegov menadžer Oliver Konig su to odbili.

Nakon ovakvog raspleta Kamerunac će proljeće provesti igrajući za drugu momčad Hajduka u 3. HNL Jug, a u međuvremenu je slobodan potpisati za bilo koji klub i priključiti se novoj sredini na ljeto.

Pregovori između Hajduka i Ohandze počeli su još u rujnu, ali Ohandzin njemački zastupnik odbijao je ono što je Hajduk nudio.

"Zvijer" od napadača koju su zaustavile ozljede

Logika Hajdukovih čelnika bila je potpuno jasna - s obzirom na velike probleme s ozljedama koje je ovaj zaista sjajan napadač imao u svojoj karijeri (ne samo u Hajduku nego i ranije), ponudu su sastavili od fiksnog i varijabilnog dijela ugovora, koji bi se mogao ostvariti ukoliko Ohandza bude zdrav i spreman za igranje.

Menadžeru Konigu se to nije svidjelo, tražio je fiksnih 180.000 eura godišnje, a na to u Hajduku nisu željeli pristati.

Vrijeme je prolazilo, ali dogovora nije bilo, a Ohandza je ušao u posljednjih šest mjeseci aktualnog ugovora s Hajdukom, potpisanog u ljeto 2015. godine.

Frane Zolja, kako su ga prozvali Hajdukovi navijači, za Hajduk je zabio 12 golova i upisao devet asistencija, a u prošloj sezoni nije igrao punih sedam mjeseci nakon ozljede zadobivene u derbiju s Dinamom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider