Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I Carrillo je optimist

Ogromna vjera u uspjeh: Hajduk devet dana prije utakmice rasprodao Poljud!

Nogometaši Hajduka danas odlaze u Liverpool gdje ih ovog četvrtka čeka okršaj s Evertonom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk će u četvrtak gostovati kod Evertona u prvoj utakmici play-offa Europske lige, a potom 24. kolovoza ugostiti Engleze na potpuno krcatom Poljudu.

Sad je to i službeno jer prodane su sve ulaznice koje su puštene u prodaju, a s obzirom na cijene i činjenicu da je više od polovice ulaznica prodano tijekom ponedjeljka i danas ujutro (većim iznosima), to znači da je Hajduk od jedne utakmice zaradio nevjerojatnih šest milijuna kuna.

Navijači s nestrpljenjem očekuju poljudski uzvrat, u nadi da neće sve biti riješeno po pitanju prolaska već ovog četvrtka na Goodison Parku.

Kako bi se to dogodilo, Joan Carrillo i njegovi igrači morat će biti na visokom nivou. O očekivanjima od prvog susreta i aktualnom stanju igračkog kadra trener Hajduka govorio je prije prve utakmice.

Kakva je atmosfera u momčadi, što očekujete od utakmice Liverpoolu?

"Atmosfera je jako dobra, pobijedili smo Slaven Belupo i imali smo dovoljno vremena za pripremu ove utakmice. Svi želimo napraviti nešto pametno i dobro."

Idu li na put Ante Erceg i Borja Lopez?

"Borja će ići na put kao i ostala 24 igrača, ali još nije spreman. Kod kuće će ostati vratar Ivo Grbić. Erceg i Fran Tudor su u zadnjoj fazi oporavka i tek će danas odraditi prvi zajednički trening s momčadi", odgovorio je Carrillo.

Izostanak Lopeza veliki udarac

Što se tiče Borje Lopeza, on se pokazao kao pravo pojačanje i pun pogodak sportskog direktora Marija Branca, ali problem leži u tome što je prošle sezone igrao dosta dugo, sve do kraja lipnja, i između dvije sezone nije imao odmora već se odmah priključio Hajdukovim pripremama u Mariboru. Došlo je do određenog zamora materijala i zbog toga je propustio i derbi s Dinamom na Maksimiru i utakmicu sa Slaven Belupom na Poljudu.

Carrillu to sigurno nije drago, ali unatoč tome poručuje:

"Znamo da imamo potencijala i učinit ćemo sve da na terenu pružimo dobru partiju."

"Everton nije samo Rooney"

Posebno pitanje Carrillu je stiglo glede Waynea Rooneyja.

"On je jedan igrač o kojem ne treba pričati, svi znamo tko je Rooney i kakva je on zvijezda. Ali, nije Everton samo on. Nama je važno da se ne fokusiramo na jednog igrača. Dobri su i Klaassen i Ramirez, ali nama je bitno da pristupimo igri protiv Evertona, a ne protiv pojedinaca."

Je li ovo najveća utakmica u Carrillovoj karijeri?

"Nije mi ovo najveća utakmica. Sjećam se jedne utakmice kada je Espanyol pobijedio Liverpool sa 4:0 (Carrillo je tada bio pomoćni trener Espanyola nap.a.). Nadam se da ćemo biti spremni da izađemo na teren, suprotstavimo se i ostvarimo dobar rezultat."

Uzvrat se igra na Poljudu. Koliko je to dobro za Hajduk?

"To mi se sviđa jer ovo će trajati 180 minuta. Protiv Brondbyja je to bilo nešto posebno i tko god dođe iz Engleske na Poljud vidjet će jednu predstavu nas i naših navijača koji su neprikosnoveni."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider