Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Torcida napustila tribinu

Hajduk uz dosta muke slavio protiv neugodnog Slaven Belupa

Hajduk je protiv Slaven Belupa bez nekoliko prvotimaca osvojio bitna tri boda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvoboju 5. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka svladali Slaven Belupa s 1:0 i došli na drugo mjesto ljestvice. Slaven Belupo se pokazao kao čvrsta i disciplinirana momčad, ali Hajduk je na kraju ipak izborio bitna tri boda.

Hajduk je na Poljudu slavio zasluženo pogotkom njihova džokera Franka Ohandze u 62. minuti, ali utakmica će se više pamiti po bakljadi i Torcidinom napuštanju terena u 23. minuti. Razlog je pogiblja njihova člana Ivana Mate Blaževića koji je ubijen u 23. godini. 

Najbolju priliku prvog dijela, u kojem je Hajduk više napadao, propustio je napadač gostiju Mirko Ivanovski kome je u 17. minuti pričuvni splitski vratar Letica obranio šut iz blizine. Bolju igru Splićana u nastavku okrunio je golom u 62. minuti Frank Ohandza, koji je iz blizine skrenuo u mrežu ubačaj s lijeve strane Andrea Fomitchowa. U samoj završnici je isključen igrač gostiju Vedran Međumorec.

Hajduk je sada drugi s 10 bodova, tri manje od vodećeg Dinama, a bod više od Rijeke i Slaven Belupa. Pred 8.000 gledatelja na stadionu Poljud sudio je Mlakar iz Zagreba.

U ranijoj utakmici Dinamo je u derbiju kola s 2:0 pobijedio Rijeku na Rujevici.

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider