Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ima li tko jači?

Strast, pritisak, tempo, požrtvovnost: Simeoneov Atletico sije teror

Atletico Madrid ponovno je ostavio Bayern praznih ruku i bez pogotka na svom Vicente Calderonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni genije Pep Guardiola ili iskusni lisac Carlo Ancelotti. Tko god da sjedio na klupi bavarskog diva Bayerna Atletico Diega Simeonea ostaje nerješiva zagonetka. Tako je bilo lani u polufinalu Lige prvaka, a tako je bilo sinoć i u prvoj utakmici skupine ove sezone.

Prije pet mjeseci Atletico je u prvoj utakmici polufinala slavio s minimalnih 1:0, baš kao što je to napravio i sinoć. Tada je prekrasan pogodak iz solo prodora postigao Saul Niguez, a u srijedu navečer je Bavarcima presudio Yannick Carrasco sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora. Bio je to prvi poraz Carla Ancelottija na klupi minhenskog kluba i prva utakmica ove sezone u kojoj Bayern nije postigao pogodak. U prethodnih osam postigao je čak 27!

Osam dana nakon što su zaustavili ubojiti Barcelonin trojac MSN (Messi, Suarez i Neymar), Simeonov stoperski par Stefan Savić i Diego Godin 'ugušio' je jednog od najubojitijih centarfora današnjice - Roberta Lewandowskog. Podsjetimo, prije osam dana Atletico je izvukao bod na Nou Campu odigravši 1:1 s Barcelonom, a jedini pogodak za Katalonce postigao je Ivan Rakitić.

Simeone je znao da je Lewandowski najveća prijetnja za Jana Oblaka na vratima, pa je stoga napravio sve da lopte prema ubojitom poljskom napadaču budu maksimalno limitirane. Svega 12 lopti dobio je Lewa, od čega je samo četiri proslijedio na pravu adresu. U jednoj jedinoj pravoj prilici se našao Poljak i to u samoj završnici utakmice kada je glavom pucao malo pored vratnice. Osim toga Bayern je stvorio još svega dvije prave prilike, koje su zapucali Thomas Müller i Franck Ribery.

Diego Simeone bio je presretan nakon utakmice i maksimalno je pohvalio cijelu momčad, posebno stoperski dvojac.

"Sretnik sam što sam trener u ovom klubu. Svi igraju s puno strasti i u svakoj utakmici daju sve od sebe. Zadovoljan sam sa apsolutno svime što smo noćas napravili. Bili smo agresivni, pritiskali smo ih tijekom cijele utakmice i nismo dozvoljavali da lako dođu do našeg kaznenog prostora. Savić i Godin bili su briljantni. Imamo četiri vrhunska stopera i za mene su oni najbolji na svijetu", rekao je oduševljeni Simeone, koji na odlasku sa stadiona nije mogao sakriti osmijeh od uha do uha.

Ako netko u svijetu ima formulu da zaustavi svaki napad koji nogometna današnjica može ponuditi onda je to Cholo Simeone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider