Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika pobjeda Atletica

Simeone bolji i od Guardiole: Saul čudesnim golom srušio Bayern!

U prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka Atletico je u Madridu pobijedio Bayern s 1-0 (1-0). Uzvrat je 3. svibnja u Muenchenu.

Jedini gol na utakmici postigao je Saul Niguez u 11. minuti.

Prvi dio polufinalnog sraza Atletica i Bayerna u Madridu okončan je pobjedom španjolske momčadi, koja je na najboljem putu da nakon Barcelone izbaci još jednog giganta. Dvoboj je odlučio fantastičan potez Atleticova veznjaka Saula Nigueza, te granitna obrana momčadi Diega Simeonea, koja je u drugom poluvremenu izdržala veliki pritisak Bavaraca. Bayern će imati tešku zadaću na uzvratu u Münchenu, ukoliko žele ući u finale Lige prvaka i opravdati ulogu favorita u ovom srazu.

Oba trenera nisu izveli najbolji mogući sastav - Simeoneu je nedostajao branič Godin, a Guardiola je na klupi ostavio Müllera i Riberya. Već u 11. minuti Atletico je došao do gola zahvaljujući prekrasnoj akciji Saula Nigueza. Španjolski veznjak se sjurio prema vratima prošavši čak četiri igrača Bayerna, a potom savršeno preciznim udarcem pogodio sami desni kut njemačkih vrata. U 30. minuti Griezmann izbija sam ispred Neuera, koji 'čita' njegov udarac u bliži kut.

Bayern je bio prilično jalov u prvom dijelu, ali su drugo poluvrijeme započeli puno bolje, pa je u 53. minuti Alaba s 30 metara pogodio gredu. Samo nekoliko minuta kasnije udarac glavom Martineza brani domaći vratar Oblak, a malo kasnije Douglas Costa u vrlo izglednoj prilici prebacuje vrata. I dok se očekivao još veći juriš Bayerna, jer su ušli i Ribery i Müller, Atletico je izveo protunapad u 75. minuti u kojem je Torres pogodio vratnicu. U sudačkoj nadoknadi Bayern je imao dvije prilike - no udarci Benatije i Müllera su bili preslabi.

Sjajan prodor i pogodak Saula možete pogledati OVDJE.

ATLETICO MADRID - BAYERN MÜNCHEN 1-0

Strijelac: 1-0 Saul Niguez (11)

Pred 55.000 gledatelja na stadionu Calderon sudio je Englez Mark Clattenburg.

ATLETICO: Oblak - Juanfran, Gimenez, Savić, Filipe Luis - Saul (Thomas, 85), Gabi, Augusto Fernandez, Koke - Griezmann, Fernando Torres.

BAYERN: Neuer - Lahm, Martinez, Alaba, Bernat (Benatia,76) - Alonso - Coman (Ribery, 64), Vidal, Thiago Alcantara (Mueller, 70), Douglas Costa - Lewandowski.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider