Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Remi u derbiju

VIDEO Camp Nou 'zaleđen': Rakitić zabio, Messi se ozlijedio pa Atletico izjednačio

Barcelona i Atletico Madrid odigrali su 1:1 u 5. kolu Primere...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić bio je strijelac za Barcelonu koja je u derbiju 5. kola španjolskog prvenstva na svom Camp Nou protiv madridskog Atletica odigrala 1-1 (1-0).

Rakitić je doveo Barcelonu u vodstvo u 41. minuti pogotkom glavom s pet metara nakon sjajnog ubacivanja Inieste, no gosti su izjednačili u 61. minuti preko Angela Corree i to samo minutu nakon što je kod domaćih zbog ozljede iz igre morao najbolji igrač današnjice Lionel Messi.

Rakitić je za Barcelonu odigrao svih 90 minuta.

Barcelona je sada treća sa 10 bodova, tri manje od vodećeg Reala iz Madrida, dok je druga Sevilla sa 11 bodova. Atletico je četvrti s devet bodova.

Šime Vrsaljko ponovno nije konkurirao za nastup u dresu Atletica.

Madridski Real je na svom Santiago Bernabeu odigrao samo 1-1 (0-1) protiv Villarreala i tako ispustio prve bodove u Primeri ove sezone. Gosti su poveli u samoj završnici prvog poluvremena iz 11-erca kojega je realizirao Bruno Soriano (45+1-11m) nakon igranja rukom u kaznenom prostoru Sergija Ramosa, a stoper Reala se iskupio za svoju pogrešku golom za poravnanje na početku drugog poluvremena, u 48. minuti.

Usprkos pritisku, Real nije uspio postići i pobjednički pogodak, pa je tako prekinut njegov ni od 16 uzastopnih prvenstvenih pobjeda koji je trajao od 27. kola prošlog prvenstva. Mateo Kovačić odigrao je čitavu utakmicu za "kraljevski" klub, dok Luka Modrić nije konkurirao za nastup.

Duje Čop bio je strijelac za Sporting iz Gijona u 1-2 (0-0) porazu kod Celte u Vigu. On je svoj treći ovosezonski pogodak postigao u 80. minuti iz 11-erca kojim je poravnao na 1-1. No, domaći su u preostalom vremenu uspjeli postići pobjednički pogodak, također s bijele točke je u 87. minuti precizan bio Iago Aspas. Prvi gol za Celtu postigao je Hugo Mallo (66).

Čop je odigrao svih 90 minuta za Sporting koji je trenutačno 10. sa sedam bodova, dok je Celta prvom pobjedom u sezoni skočila na 16. mjesto sa četiri boda. Marko Livaja je 1-4 (0-3) poraz Las Palmasa na gostovanju kod Real Sociedada u San Sebastianu odgledao s klupe za pričuve. Las Palmas je sada peti s devet bodova, dok je Real Sociedad osmi sa sedam. 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider