Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nogometaš-navijač

Novo veliko pojačanje Hajduka gledalo derbi s Torcidom!

Hajduk bi ovog tjedna trebao dobiti novo veliko pojačanje, povremenog hrvatskog reprezentativca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvoje Milić na pragu je povratka u Hajduk. Ono što se spekuliralo od početka ljeta ovog bi tjedna trebalo biti i konačno realizirano. Povremeni hrvatski reprezentativac s 26 godina se vraća u voljeni klub nakon što nije dobio zadovoljavajuću ponudu u Rusiji oko nastavka karijere. Posao još nije gotov, ali je želja obje strane jako velika. Tek bi neka nemoralna mogla pokvariti ovu lijepu priču.

Podsjetimo, Milić je rođen u Osijeku, a u Hajduk je stigao kao 17-godišnjak. Potom je otišao u švedski Djurgarden u kojem je proveo dvije godine. U Hrvatsku se vratio kao pojačanje Istre 1961, a navodno ga je želio dovesti Dinamo. Ipak je otišao u ruski Rostov iz kojeg se vraća u Hrvatsku nakon što je ruski klub zapao u teške financijske probleme. Zbog dugovanja prema igračima mnogi su iskoristili pravo raskida ugovora zbog neplaćanja.

Milić je i u rodnom Osijeku bio poznat kao vatreni navijač Hajduka. Često je čak i kao nogometaš odlazio na gostovanja po Slavoniji i Zagrebu. Bio je Milić s pripadnicima Torcide i na nedjeljnom derbiju na Maksimiru. Nogometaši koji su ujedno navijači u modernom su nogometu gotovo izumrli, ali ovaj je Osječanin pokazao kako još uvijek ima takvih.

Spomenimo i kako je prošle godine nastupio za reprezentaciju u kvalifikacijskoj utakmici protiv Malte, a bio je i s A vrstom u Milanu.

Sjajno riješenje za lijevi bok

Milić će, ukoliko dođe, biti veliko pojačanje za obranu Hajduka odnosno za lijevi bok. Obrana je najslabiji dio mlade momčadi Damira Burića, a naročito su problematične bočne pozicije. Ako bi dolaskom Milića lijevi bok bio riješen, Burić ima velikih problema na desnoj strani gdje je privremeno mjesto našao mladi Fran Tudor kojem to nije prirodna pozicija.

Standardni je na toj strani trebao biti Dino Mikanović, ali ga je Hajduk prodao u danski Aarhus. Mnogi će se složiti kako je oko 3 milijuna kuna (400 tisuća eura) za Mikanovića dobar posao, ali sada će sportski direktor Goran Vučević definitivno morati dovesti neko rješenje za ovu poziciju.

Franck Ohandza, Jefferson i Ante Roguljić zasad su se pokazali kao sjajna pojačanja, a Milić bi odmah upao u Vučevićeve 'pogotke'. Ukrajinci Radčenko i Billy tek se trebaju dokazati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider