Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stopiran 'posao stoljeća'

VIDEO Novi težak udarac za Real Madrid: U pitanju su milijarde eura!

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez sve je nervozniji. Real i Perez trpe udarac za udarcem…

Kaže se da jedna nesreća nikada ne dolazi sama. Real Madrid upao je u krizu rezultata i igre, uz to su ga pogodile ozljede nekih od ključnih igrača, od Luke Modrića, Jamesa, Khedire pa do Cristiana Ronalda, koji navodno ima velikih problema s koljenom. Na sve se nadovezala kontroverzna proslava Ronaldova 30. rođendana, nakon sramotnog poraza u gradskom derbiju s Atleticom. Španjolski nogometaši eskivirali su proslavu, što se pokazalo pametnim potezom, inozemci su pak većinom stigli na zabavu. Osim što su se time ponovno otvorile priče o klanovima u svlačionici „kraljeva, neke će taj potez skupo stajati u financijskom smislu.

Real drastičnim kaznama uvodi red: Evo kako se Modrić za dlaku izvukao!

Ovo bi za Real moglo biti fatalno: Ronaldo inkognito kod Modrićeva spasitelja

Perez je odlučio kaznama dovesti u red svoje razmažene zvijezde, nadrljali su James i Khedira, Modrić se izvukao za dlaku. Sva trojica su ozlijeđeni, trebali su odmarati kod kuće, a oni su se nakon teškog poraza odlučili malo zabaviti. Time su rasrdili navijače Reala, ali i Pereza. Međutim, Perezov „crni niz“ nije stao na tomu. Možda i najjači udarac pretrpio je objavom Visokog španjolskog suda kako mora zaustaviti projekt obnove Santiago Bernabeuu.

Sud je prihvatio argumente udruga za zaštitu okoliša i naložio Realu i gradskim vlastima da dorade projekt vrijedan oko pola milijarde eura. Obnova Bernabeua će se očito prolongirati, a pitanje je hoće li do nje uopće i doći jer su udruge najavile nove žalbe.

Spekulira se kako je Perez već sve utanačio s arapskim poslovnim partnerima koji su ključni u cijeloj priči. Perez je zatvorio financijsku konstrukciju tako što će namaknuti oko 400 milijuna eura prodajom prava na ime stadiona koji bi se trebao zvati Abu Dhabi Bernabeu.
Sada cijeli projekt i posljedično Perezova vizija razvoja kluba dolazi u pitanje. Jer, Perez na tom projektu temelji puno toga; temeljito obnovljeni stadion, s novim sadržajima, skupocjenim poslovnim prostorima, trebao bi u bliskoj budućnosti još više povećati prihode klube, što je jako bitno s obzirom da je Uefa najavila od sljedeće sezone strogu primjenu financijskog „fair-playa“.

Perez može nastaviti politiku kupovinu barem jedne megazvijezde godišnje, a da ne prodaje igrače, samo ako poveća prihode kluba. Pereza ovih dana muče jake glavobolje. Kako i ne bi kada su u pitanje stotine milijuna pa i milijarde koliko se računa da bi Real morao zarađivati u sljedećem razdobolju ako temeljito obnovi stadion. Nije Perez taj projekt bez razloga nazvao Realovim poslom stoljeća.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider