Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bura u Španjolskoj

Novi dokaz da Barcelona ide po zvijezdu Reala: Transfer stoljeća!

U Španjolskoj ne jenjavaju spekulacije oko mogućeg spektakularnog transfera Sergija Ramosa iz Real Madrida u Barcelonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nekoliko tjedana pisali smo kako se nešto kuha u „ekspres loncu“ španjolskog transfernog ljeta, i to na najzvučnijoj relaciji Santiago Bernabeu – Camp Nou. Zvijezda Reala Sergio Ramos već godinu dana odbija produžiti ugovor s Realom. Ramos traži ulazak u elitni platni razred „kraljevskog kluba“, ni manje ni više nego 20 milijuna euro bruto godišnje plaće, što bi bilo na razini primanja Garetha Balea, druge najveće zvijezde Reala.

VIDEO Barcelona dovodi novog Puyola: Legendarni kapetan dobiva zamjenu

Zvijezda Reala postavila ultimatum: Ili 20 milijuna eura godišnje ili...

Barcelona dovodi zvijezdu Reala: Hoće li se ponoviti 'slučaj Figo'?

Perez uporno odbija Ramosa, mnogi tvrde da ni ne pomišlja udovoljiti zahtjevu Realova dokapetana, jer je mišljenja da bi to izazvalo lančanu reakciju i pobunu ostalih zvijezda. Sukob između Ramosa i Pereza ovoga ljeta bi mogao dosegnuti vrhunac, a kada u isto vrijeme imate predsjedničke izbore u Barceloni, treba samo spojiti dvije premise i zaključak se nameće sam po sebi. Prije nekoliko tjedana priču je zakotrljao poznati španjolski novinar Pipi Estrada otkrivši da ima informaciju kako jedan od kandidata za novog predsjednika Barcelone namjerava dovesti Ramosa na Camp Nou. Nema sumnje kako bi to bilo obećanje na osnovu kojeg bi se mogli dobiti izbori. S obzirom na pozadinu cijele priče, bio bi to "transfer stoljeća".

Barcina osveta za Figa

Nešto slično svojevremeno je napravio Florentino Perez kada je obećao Luisa Figa i na temelju tog obećanja dobio je izbore za predsjednika Reala. Perez je ispunio obećanje i Figo je prešao na Bernabeu za tada rekordnu svotu. Bio je to spektakularan transfer koji je izazvao pravu konsternaciju u Kataloniji, a Figo je postao neprijatelj broj jedan Barcinih navijača. Barcelona već 15 godina čeka priliku za osvetu. Možda je kucnuo trenutak za podmirenje starih računa, možda je Ramos upravo taj?

Iako su mnogi, posebice oni naklonjeni Realu u početku tvrdili da je taj transfer „nemoguća misija“, jer je Ramos, eto, toliko odan Realu da nikada ne bi pristao prijeći u Barceloni, kako dani i tjedni prolaze Andalužanin odbija dati komentar na tu temu, a blaga vatrica rasplamsala se u pravu buktinju. Ta je priča postala top tema u Španjolskoj.

Okršaj Katalonije i Madrida

Ako doista postoji namjera nekih predsjedničkih kandidata da dovedu Ramosa, logično je zaključiti da su pokušali ostvariti kontakt s igračem i započeli pregovore. Jer, kako obećati spektakularan transfer ako nije sve dogovoreno s igračem? U takvo što nitko se iole ozbiljan ne bi upustio. Nakon što je jedan od predsjednički kandidata Jordi Majo jučer otvoreno rekao kako je ponudio Ramosu da prijeđe u Barcelonu, madridski AS u današnjem izdanju razmatra ima li još kandidata koji pokušavaju „potpisati“ Ramosa i je li to plan katalonskog diva tko god došao na vlast.

Bartomeu i Benedito zanijekali su da su kontaktirali s Ramosom ili da su poslali bilo kakvu ponudu na Bernabeu.
„Razmatramo dovođenje mnogih igrača, ali nije bilo riječi o Ramosu“, kaže Bartomeu, posljednji predsjednik Barce i jedan od najvećih kandidata za novi mandat. Benedito je također negirao bilo kakve kontakte, ali uz simptomatičan dodatak: „Poznavajući Maja, siguran sam da govori istinu.“

Treba li reći da je ova izjava dodatno rasplamsala spekulacije. Neki su mišljenja kako je Ramosov transfer ušao u sferu katalonske politike i nacionalnog interesa. U jeku političkih sukoba u Španjolskoj taj bi transfer bio simbol još jedne pobjede Katalonaca nad „madridskom centralom“.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider